avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arenda terenului agricol donat anuleaza contractul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arenda terenului agricol donat anuleaza contractul de arenda?

parinti mei detin 2,5 ha arendat pe o perioada de 10 ani . Ei vor sa mil dea mie , dar eu vreau sal lucrez singur.
- Intrebarea este
1 cum procedez sa obtin rezilierea contractului.
Mentionez ca parinti mei nu stiu de contractul de arendare pe 10 ani cind sa incheiat si nu au semnat asa ceva.
2 daca mi-l doneaza se poate cere rezilierea acelui contract de catre mine?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:47, 12 Noiembrie 2013
Cum adică, nu ştiu de existenţa contractului de arendă? Arendaşul lucrează terenul fără contract? Sau există un contract, dar nu este semnat de părinţi?

E ceva ciudat la mijloc.

Dacă există un contract semnat de părinţi, veţi fi obligat să-l respectaţi dacă este înregistrat la consiliul local.

Dacă nu există contract, nu aveţi nicio obligaţie în acest sens. În funcţie de ceea ce pretinde ceşl care foloseşte terenul vă veţi stabili şi obiectul cererii în instanţă.

Dacă contractul nu este semnat de părinţi, veţi putea uza de aceleaşi acţiuni la care ar fi fost îndreptăţiţi părinţii.

Totuşi, mi-e greu să cred că cel care se pretinde arendaş nu a încheiat un contract cu cei care se pretind a fi proprietari (părinţii, adică).
contractul exista, dar parinti mei spun ca nu e semnat de ei. Este posibil ca acel contract sal fi semnat arendasul in locul lor ceea ce inseamna fals.
Respectivi profita de faptul ca sunt batrani si ei stiau ca au un contract mai vechi. In timp ce acest contract actual sa facut de curand pentru 10 ani
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
generalul, utilizator
Rezilierea unui contract de arenda inainte de indeplinirea termenului preazut in contract se poate face in conditiile prevazute in contract. De regula se anunta arendasul cu un an inainte ptr a nu mai cultiva terenul iar in unele cazuri se solicita si o despagubire in bani. Verificati in ce conditii a fost incheita contractul si care sunt prevederile privind rezilierea. Prin donatie nu se schimba conditiile din contractul de arenda.
Verificati contractul acela si apoi mai puteti discuta despre ce sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda fals, tulburare de posesie, frauda cu fonduri europene re.ne. re.ne. Buna ziua, vreau sa cer ajutorul celor care au cunostinte privind aceste situatii. Parintii mei detin cateva ha de teren, la tara. In urma cu cativa ani, au ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda marianapasca marianapasca Buna ziua! Parintii mei au semnat un contract de arenda abuziv (zic eu) in conditiile in care arendasul sosit dintr-o alta zona a tarii intr-un sat uitat de ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda Magdalena09 Magdalena09 Buna ziua. Am primit o adresa prin care se solicita rezolvarea urmatoarei situatii: in anul 2009 a fost incheiat un contract de arenda cu x. Arendatorul a ... (vezi toată discuția)