avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate sa faca succesiunea sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate sa faca succesiunea sau nu?

Buna ziua, dupa moartea socrului meu, sotia lui mai exact soacra mea le-a facut o propunere copiilor ei ca la succesiunea care e programata in luna decembrie sa cedeze partea lor din mostenire in favoarea ei, su pretextul ca vrea sa vanda pamanturile si masina, sa nu mai plateasca impozit pe ele. Sotul meu, fiul ei nu este de acord cu aceasta propunerem si intrebarea mea este: Poate face succesiune fara prezenta sotului meu, si care cota parte pe care o mosteneste dupa tatal lui? Familia fiind compusa din sotie si doi copii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:10, 14 Noiembrie 2013
Sa mearga la notar sa dea o declaratie de acceptare a succesiunii , ca sa fie in termen (costa aprox 50 de lei) si pe urma poate sa decida daca ii doneaza mamei cota lui sau nu, dar ca sa nu piarda trebuie in termen de un an de la decesul tatalui sa dea declaratia.
Taxele sunt la valoarea succesiunii. Intrebati notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu mostenirea anechitei anechitei in anul 2004 ,in urma decesului socrului meu , soacra a solicitat din partea noastra o imputernicire notariala pentru renuntarea la mostenire in favoarea ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)