avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostemirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostemirea

Tatal meu a cumparat un apartament dupa decesul mamei la 5 luni in 2001 noi ne facand taxa de succesiunesi, apoi s-a casatorit si i-a facut acesteia un testament in 2002 si in 2008 amandoi i-au facut un act de vanzare-cumparere cu intretinere la unul din copii ei din alta casatorie ,pot contesta dupa moartea tatalui acest act sau nu am nici un drept?
Cel mai recent răspuns: tambur , utilizator 18:58, 2 Aprilie 2009
In principiu, tatal dv. a vandut in timpul vietii un bun al sau propriu, dobandit dupa moartea mamei dv, la care NU aveti dreptul sa atacati vanzarea. Daca insa dupa decesul sau nu mai raman alte bunuri de mostenit, se poate intreprinde o actiune. Daca doriti sa dati mai multe amanunte, putem detalia cazul.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
Bacauanu Constantin, Avocat
tambur a scris:

Tatal meu a cumparat un apartament dupa decesul mamei la 5 luni in 2001 noi ne facand taxa de succesiunesi, apoi s-a casatorit si i-a facut acesteia un testament in 2002 si in 2008 amandoi i-au facut un act de vanzare-cumparere cu intretinere la unul din copii ei din alta casatorie ,pot contesta dupa moartea tatalui acest act sau nu am nici un drept?

oricum ar fi dvs sunteti mostenitor rezervatar.
in concluzie, aveti dreptul la mostenire din partea tatalui si puteti ataca testamentul care l-a facut tatal dvs.

av.m.vasilescu
tambur a scris:

pot contesta cumva testamentul pe care i-a facut sotiei in 2002?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire tambur tambur mama mea a murit in urma cu 9 ani noi ne facand taxa de succesiune,iar tatal meu cu bani stransi din timpul vieti cu mama a cumparat un apartament l-a cumparat ... (vezi toată discuția)
Succesiunea tambur tambur Tatal meu a cumparat un apartament dupa decesul mamei si apoi s-a casatorit si i-a facut acesteia un testament pe acest apartament,apoi dupa 6 ani atat tatal ... (vezi toată discuția)
Succesiunea tambur tambur mama mea a murit in urma cu 9 ani noi ne facand taxa de succesiune,iar tatal meu cu bani stransi din timpul vieti cu mama a cumparat un apartament l-a cumparat ... (vezi toată discuția)