avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administrator si manager
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administrator si manager

Buna ziua,
sotul meu s-a angajat la o firma de catering anul trecut in februarie pe functia de lucrator comercial intre timp lucrurile s-au schimbat sia fost promovat in functia de manager dar nu si in acte,apoi au schimbat firma si l-au trecut ca administratorul firmei.
Intrebarea mea este daca in acesta situatie mai poate avea contract de munca in noua functie adica manager,ce salariu ar trebui sa aiba pe contractul de munca si daca afecteaza cu ceva ca este administratorul firmei si care sunt responsabilitatile unui administrator de firme?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 11 Noiembrie 2013
Depinde cum a fost numit ca administrator al firmei. Daca s-a modificat actul constitutiv, atunci toate atributiile lui au fost stabilite in acel act. In acest caz poate avea si CIM.
Daca are un contr de mandat, de asemenea in acel contr are stabilite atrib de administrare. Poate avea si CIM.
Daca a fost angajat prin CIM pe functia de admin, atunci atributiile ii sunt stabilite in fisa postului.
Salariul este cel negociat, minim 800 lei/ 8 ore/zi.
Multumesc,dar salariul nu este in functie de studii,sotul meu avand studii superioare in domeniu,atunci salariul cere este,iar cu privire la incadare nu s-a modificat nimic are functia de manager in contract figurand tot lucrator comercial iar in actele firmei ca administrator.
Insist pe acesta problema pentru ca noi dorim sa facem un copil si vrem sa stim exact cum stau lucrurile eu neavand serviciu.
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
myryam, utilizator
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.

Astfel de la 01.07.2013, salariul minim brut este de 800 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim brut pentru studii superioare. destoian destoian Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este salariul minim brut pentru studii superioara avand in vedere ca voi fi angajat cu aceeasi funcitie ca si ... (vezi toată discuția)
Salariu minim studii superioare (consilier juridic debutant) vali pintea vali pintea Sunt absolventa de drept promotia 2013 si la angajare la un privat mi s-a oferit doar minimul pe economie de 800 ron .Eu stiu ca pt studii superioare anul ... (vezi toată discuția)
Salariu bucatar ionutjames ionutjames am si eu o intrebare,daca eu ca bucatar in acte si totu-si lucrez pe post de ospatar am avut salariu de 804 lei si sa majorat la 800lei cam cat ar trebui sa am ... (vezi toată discuția)