avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat o casa dar nu are toata suprafata trecuta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat o casa dar nu are toata suprafata trecuta in acte

am cumparat o casa + gradina in suprafata de 1500mp dar in acte mi-a vandut doar 500mp fostii proprietari folosesc toata suprafata de 30 de ani dar fara acte , 500mp au avut intabulat atat mi-au vandut . cum ar trebui sa procedez sa pot dobindi si diferenta de 1000mp care din acte reiese ca nu este a nimanui. va multumesc
Cel mai recent răspuns: berasiov , utilizator 14:09, 13 Noiembrie 2013
Se poate face uzucapiune; dar, trebuie sa aflati proprietarul initial al terenului... altfel nu aveti cu cine sa va judecati!

... imposibil sa fi fost terenul "nimanui" ! ... nu exista asa ceva!
doar prin uzucapiune, cum spune si colega. este un proces greu si trebuie in primul rand sa va angajati un avocat.
trebuie sa faceti cercetari sa vedeti care este ultimul proprietar pe acte asupra terenului , sa-l gasiti pe el sau mostenitorii lui. cu ei o sa va judectai in contradictoriu. trebuiie pe urma sa aveti probe ca 30 de ani vechii proprietari au stapanit netulburat, ca proprietari terenul.
va multumesc pt raspuns dar vreu sa va mai intrb ceva; daca as face o ridicare topo si pe urma o rectificare sau asa ceva a diferentei de suprafata prin ordinul prefectului .proprietarul de acte al terenului probabil ca este statul acolo fiind pe vremuri un drum, care acum oamenii l-au facut transformat in gradini drumul mutindu-se prin alta parte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire proprietate teren marcelac marcelac Am achizitionat in 1990 o casa cu teren aferent 250m ,dar de fapt terenul este mai mare (3000 m.).De atunci platesc imozit pe casa si teren, inclusiv cel ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren ODANY ODANY Cu mult timp in urma bunicul meu a vandut o casa si terenul din jurul casei ( doar 800mp din totalul de 1300).Dupa 1990 tatal meu a solicitat printre altele si ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren ocupat abuziv de catre vecin daniel_fergusson daniel_fergusson In 2005 o batrana a vandut 500mp dintr-o suprafata de 1500mp. In 2009 a decedat. Cumparatorul si-a construit un gard din beton dar nu in terenul cumparat ci in ... (vezi toată discuția)