Cu mult timp in urma bunicul meu a vandut o casa si terenul din jurul casei ( doar 800mp din totalul de 1300).Dupa 1990 tatal meu a solicitat printre altele si restituirea diferentei de teren ramas nevandut , respectiv 500mp, pe care nu l-a primit.Intre timp s-a vandut casa si terenul .Propietarul spune ca ar avea acte pe toata suprafata de teren . Este posibil in conditiile in care la cartea funciara ,pe terenul respectiv (diferenta 500mp) figureaza inca tatal meu ca mostenitor ?
Daca in actualul extras CF apare inscris tatal dvs. ca proprietar, tatal dvs. poate face o actiune in revendicare impotriva posesorului neproprietar (adica impotriva persoanei care pretinde ca ar avea acte pe tot terenul).
Uzucapiune
geobotosani
Cu respect .
Am un prieten care vrea sa stie daca modul de dobandire prin uzucapiunea de 30 ani poate sa-l exercite mostenitorii unei persoane decedate de ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren
olghi
va rog sa-mi răspundeți la întrebare: am cumpărat un teren de la unchiul meu cu suprafața de 400mp iar în realitate sunt750mp, (stăpânit în ... (vezi toată discuția)