avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

Cu mult timp in urma bunicul meu a vandut o casa si terenul din jurul casei ( doar 800mp din totalul de 1300).Dupa 1990 tatal meu a solicitat printre altele si restituirea diferentei de teren ramas nevandut , respectiv 500mp, pe care nu l-a primit.Intre timp s-a vandut casa si terenul .Propietarul spune ca ar avea acte pe toata suprafata de teren . Este posibil in conditiile in care la cartea funciara ,pe terenul respectiv (diferenta 500mp) figureaza inca tatal meu ca mostenitor ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:15, 4 Februarie 2017
Daca in actualul extras CF apare inscris tatal dvs. ca proprietar, tatal dvs. poate face o actiune in revendicare impotriva posesorului neproprietar (adica impotriva persoanei care pretinde ca ar avea acte pe tot terenul).
Puteti formula actiune in revendicare imobliliara conf.art.555,563-566 Noul Cod Civil,probe:inscrisuri,interogatoriul paratului,expertiza tehnica judiciara topo cadastrala ptr.identificarea imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare teren Ionut20182018 Ionut20182018 Buna seara, Am cumparat(CVC) casa + teren: 800mp conform acte proprietate/786mp conform masuratori cadastrale. Provenienta: 1 prop/titlu proprietate, 2 prop/ ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune geobotosani geobotosani Cu respect . Am un prieten care vrea sa stie daca modul de dobandire prin uzucapiunea de 30 ani poate sa-l exercite mostenitorii unei persoane decedate de ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren olghi olghi va rog sa-mi răspundeți la întrebare: am cumpărat un teren de la unchiul meu cu suprafața de 400mp iar în realitate sunt750mp, (stăpânit în ... (vezi toată discuția)