avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare teren

va rog sa-mi răspundeți la întrebare: am cumpărat un teren de la unchiul meu cu suprafața de 400mp iar în realitate sunt750mp, (stăpânit în întregime de unchi), am vrut sa fac cadastru pe 750mp și nu se poate băiatul de la cadastru ma învățat sa fac acțiune în constatare. Întrebarea mea este pot sa rezolv la primărie? pentru în registrul agricol ani 1992-1996 unchiu figurează cu 800mp(200mp curte și 600mp teren constructiv)
Da ca se poate la primărie cum sa procedez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: olghi , utilizator 09:33, 6 Decembrie 2011
Putea si inginerul de cadastru, doar ca in acte mentiona... ha din acte si....ha din masuratori dar trebuia declaratii de la vecini in sensul ca nu au pretentii si sunt de acord cu inregistrarea la Cartea funciara. Altfel nu se fac inregistrarile la carte. Se pare ca a gresit comisia locala de fond funciar. Mergeti la primarie si va interesati. A trecut mult timp, cred ca s-a desfiintat comisia.
:))...Comisia de fond funciar nu se desfiinteaza cat timp or mai exista procese de fond funciar in Romania!!! Unchiul avea act de proprietate cand v-a vandut? Ce fel de act? Reconstituirea dreptului de proprietate s-a facut avand la baza registrul agricol 1959-1963. Daca s-a emis ordinul Prefectului, se ia in cacul registrul agricol 1986-1990, respectiv registrul cadastral 1990, toate la primarie. Verificati situatia de fapt la registrul agricol si fisc si, in functie de ce gasiti acolo, actul de proprietate al unchiului se poate corecta, daca este gresit.
unchiu are act de proprietate doar pe 400mp (curtea si casa) iar mie mi-a vândut în anul 1998.
Are tot pământul (800mp)declarat în registrul agricol 1991-1994, am copie după fila de registru și declarația unchiului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren registru agricol olghi olghi cum scot terenul din registru agricol fara titlu de propietate (vezi toată discuția)
Drept, mostenire olghi olghi buna ziua va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: bunicul meu la lista de recesamant din anul 1941stapanea 2500mp curte si teren ... (vezi toată discuția)
Titlul de propietar dupa legea 18 1991 cum este legal sa mi se eliberze un titlul de propietar cum am fost pus in posesie in anul 1991 in urma unei adeverinte prin care reiese ca am fost pusa in ... (vezi toată discuția)