avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj cu o minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj cu o minora

Buna ziua am si eu o problema cu actuala prietena .Deci prietena mea sa o denumesc "X" sa desparit de fostul iei prieten dupa o relatie de 2 ani si ceva , in acesti interval evident au facut si dragoste . Dupa ce "X" a afalt ca prietenul consuma substante interzise a ales sa se termine relatia lor . Dupa 3 luni de la despartire prietenul continua cu mesaje si amenintari ca daca nu face cum zice el incepe sa vorbeasca despre relatia lor (gen ca au facut dragoste si ce sa mai intamplat) "X" are 16 ani si 11 luni si el are 26 ani . Acum in relatia noastra intervin certuri din acest motiv , am incercat sa vorbesc cu ea sa nu ii mai faca pe plac , sa vorbeasca cu mama iei despre situatie si sa ajunga amndoua la o decizie . Inca nu a facut nimic si nu cred ca are de gand sa faca ceva , din acest motiv incerc eu sa ma informez despre acest caz. Mentionez cateva din mesajele cu amenintare le am si eu ... Ce se poate face in acest caz ? Se poate face ceva ca el sa termine cu amenintarile ? Daca e penal ce riscuri are el ?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:27, 11 Noiembrie 2013
Sa ii explice ex-ului ca se incadreaza la infractiunea de Santaj iar pedeapsa este de la 2 la 7 ani.

Constrangerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi in mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
Cand constrangerea consta in amenintarea cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata, pentru sotul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani.
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
Dragos Corbuleanu - Birou de Mediator, Mediator
Sex cu o minora de 14 ani? Cred ca ar trebui sa fie nebun sa recunoasca asa ceva in public, ca s-ar duce direct la parnaie. Ma rog, daca tine neaparat, poate fi bagat la inchisoare in baza declaratiilor proprii, la nevoie confirmate de martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie sau furt? bogosianu bogosianu Daca o persoana x cere bani persoanei y, persoana y ii da bani de frica, ce infractiune o comis persoana x? (vezi toată discuția)
In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu ... viorelv viorelv In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu o sa vrea sa fie in continuare prietena lui o s-o facă de rusine si o sa publice pe o rețea de ... (vezi toată discuția)
Termen plangere penala mahmoudcluj mahmoudcluj exista termen de 2 luni pentru sa depun plangere penala cand e vorba de art194 , art193 ? merci . (vezi toată discuția)