In cazul in care vecinul care locuieste deasupra are instalatia de apa si scurgerile defecte si din aceasta cauza ma inunda in mod repetat,societatea la care am incheiat asigurarea locuintei imi poate obliga vecinii sa isi repare instalatia ?
Nu poate sa-l oblige dar daca asigurarea este tip facultativa, care cuprinde si riscul de inundatie prin apa din conducte, il poate obliga sa plateasca reparatiile cauzate dv. de inundatia din culpa.
cei de la societatea de asigurare au spus ca nu se poate, ei doar se pot deplasa la fata locului, constata si da eventuale despagubiri, mentionez ca asa au facut si acum 2 ani, pt inundarea intregii locuinte mi-au dat 700 lei
Ma puteti ajuta cu o lege in privinta asta?as dori ca cei de la asigurari sa o oblige pe vecina sa imi repare tavanele stricate in casa, nu doresc sa ma folosesc de asigurarea pe care eu o detin, doresc ca vecina sa plateasca pagubele.As dori sa le arat si lor reglementarea.Merci!
V-am spus ca nu poate sa oblige la reparatie.Asiguratorul plateste reparatorului conform factura, apoi se indreapta asupra vinovatului pentru a recuperra sumele platite dv.
Aceasta presupune o constatare la fata locului, convocata fiind si partea vinovata.
De partea juridica se ocupa asiguratorul care daca nu primeste conf. somatiei plata, actioneaza in judecata pe vinovat.
asta am inteles ca nuio pot obliga sa si repare instalatia,eu ma refeream la existenta unei legi care sa i oblige pe cei de la asigurari sa deconteze repararea tavanelor apartamentului nu doar ca ei sa imi ofere o anumita suma (infima) si cu asta sa considere problema rezolvata, apoi dupa ce le prezint actele doveditoare reparatiei sa i ceara vecinei banii pt reparatii.