Buna seara .
Am o cunostinta de vrea sa imi faca un testament.
Problemele ar fi mai multe si o sa incerc sa le expun pe rand.
Persoana de vrea sa imi faca testament nu a fost casatorita nu a avut copii a mai avut o sora care nu a fost casatorita nu a avut copii ce a decedat .
Are taxa de succesiune si dupa tata si dupa mama ambii decedati si mai nou si dupa sora decedata.
1.Cine mai poate sa aiba parte si drept la bunurile pereoanei ce vrea sa imi faca acest testament dupa moartea acesteia in afara de mine ?
2. Mai nou dupa ce a facut taxa de succesiune dupa sora defuncta la o luna dupa aceasta(succesiune) a aparut un asa zis nepot de verisoara cu o hotarare judecatoreasca ce tine loc de act autentic facut dupa moartea defunctei .Adica , cauza introdusa la 10 zile dupa deces si solutionata la primul termen(3 saptamani) , ce e de facut actul mai poate fi atacat mentionez defuncta ,in proces cu cel ce detine hotararea are statut de parata defuncta pe langa din ce am vazut in dosar si-a angajat si avocat la 1 luna dupa deces adica in momentul primirii hotararii ce tine loc de act autentic.
Ce se poate face?
Moarta ... sculata din groapa si-a angajat avocat!? :stunned:
Si PARCHETUL ce spunea!? :foottap:
Ca s-au mai judecat unii din "greseala" ("necunoastere") cu mortii, treaca mearga ... dar despre MORTI care sa-si angajeze avocat de pe lumea ailalta inca n-am auzit.
Sora defunctei, in calitate de mostenitoare, ar trebui sa atace hotararea aceea.
Despre prima intrebare, ce sa va mai zic in acest context... Teoretic nimeni (daca vi se lasa testament) Dar practic ... ne lasam surprinsi.
Testamentul l-am perfectat astazi am atasat si un certificat medico legal ca este in totalitatea facultatilor mentale.
In ceea ce priveste hotararea judecatoreasca ce tine loc de act autentic scrie ca este irevocabile si definitiva , insa cu dreptul la apel in 30 zile ce au trecut pentru ca nu am stiut de asa ceva.
Problema acum este ca pe net conf. nr. dosar pe care il si avem in copie legalizata apare publicat ca a inceput sa se dezbata procesul pe 3 iunie iar pe 21 iunie sa dat pronuntatrea, parata a decedat pe 21 mai 2013.In dosar apare ca pe 26 iunie 2013 sa facut o imputernicire avocatiala ca defuncta(parata)va fi reprezentata la judecatorie de cate x avocat iar pe 5 sept. 2013 apare o dovada de primire a procesului vb. si hotararii ce tine loc de act autentic de catre asa zisul avocat al defunctei (repet imputernicire avocatiala perfectata in 21iunie 2013 aceasi zi cu pronuntarea).
Respectivi care au deschis acest proces arata ca in 2010 ar fi facut un antecontract cu defuncta , se vede in dosar ca au chemat-o sa perfecteze la notar actele tot in 2010 aceasta refuzand sa mai mearga , iar acum dupa 3 ani si dupa moartea celei care spun ei ca le-a promis prin antecontract vin cu hotararea judecatoreasca data si judecata dupa ce ea moare.
Va adresez aceste intrebari pentru a imi putea forma o idee cat de cat cu ce urmeaza sa o sfatuiesc pe cea ramasa in viata sa faca, ea nevarand sub nici o forma sa cedeze ceea ce cer respectivii prin acea hotarare.
Va multumesc anticipat.