Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Angajatorul prin hotararea AGA, a luat decizia reducerii saptamanii de lucru de de 5 la 4 zile pe saptamana de la 15.11.2013 pana la 15.03.2014
Deci.... 4 zile se lucreaza si una este suspendata (ziua de vineri)
Nu stiu, concret ,cum sa fac suspendarea in revisal?
Ar trebui ca pentru fiecare salariat in parte sa suspend contractul, o zi in fiecare saptamana si sa transmit Revisalul? iar lunea(in acest caz)
sa-i incetez suspendarea pentru activarea lui?O munca enorma,pt-ca avem un nr.destul de mare mare de angajati.!!! Am intrebat pe cineva la ITM si mi-a spus ca asta ar fi varianta corecta....desi am dubii,Ce ar insemna asta pentru cei care au 700 -1000 angajati????
sau
merg pe suspendare operez perioada o singura data de la 15.11.2013-15.03.2014 conf.art.52 al 3 din Codul Muncii,contractele pe aceasta perioada ramanand suspendate,urmanad ca la expirarea perioadei sa le activez din nou!
Cum imi sugerati sa procedez?
Imi sunteti de mare ajutor,pt-ca nu am cu cine sa ma consult si va multumesc pentru asta!!
Cu toate ca temeiul suspendarii este art.52 alin.3 C.mun., evidentierea reducerii saptamanii de lucru nu ar apare in REVISAL in situatia prezentata de dvs.
Modalitatea prezentata de catre ITM este corecta si intr-adevar necesita un volum mare de activitate.
Totusi, la varianta prezentata de dvs puteti mentiona la alte detalii care este ziua libera neplatita din saptamana.
Multumesc pt.raspuns!
In Revisal printre alte art....la suspendare ,este si art.52 al (3) din Codul Muncii.
Daca eu am baza acestui articol, nu inteleg de ce trebuie sa operez aceasta suspendare in fiecare saptamana si apoi sa activez din nou contractele?
Multumesc!