avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare in perioda 01.12.a.c.-01.03.2014
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare in perioda 01.12.a.c.-01.03.2014

Am un proces pe rol ptr inbunatatiri aduse imobilului,incepand cu anul 1996 cand am cumparat casa "gratie" Lg.112.Am ajuns in apel care incepe in data de 09.12.2013.Intre timp propietarii care au fost repusi in drepturi,mi au facut proces de evacuare a carui solutie se da in 04.12.2013,dupa ce eu am cerut suspendarea judecatii de evacuare pana la ramanerea irevocabila a procesului ptr inbunatatiri.Pot sa ma evacueze,avand in vedere faptul ca intre 01.12.a.c.-01.03.2014 nu se fac evacuari?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 13:05, 12 Noiembrie 2013
Potrivit dispozitiilor art. 895 din Noul cod de procedura civila, in perioada 1 dec - 1 martie nu se fac evacuari, cu exceptia cazului in care creditorul face dovada ca el si familia sa nu are la dispozitie o alta locuinta corespunzatore, sau ca debitorul are o alta locuinta.
In aceste doua cazuri exceptionale sunt permise evacuarile, chiar si inlauntrul perioadei mai sus rubricate.
art. 578 din NCPC si vei vedea ca practic cam singura situatie in care evacuarea nu se poate face este atunci cand opui un titlu de proprietate valabil si daca fci dovada ca tu si familia nu aveti posibilitatea de a va muta in alta locuinta in conditii corespunzatoare.
Art. 578 din N.C.P.C. reglementeaza dispozitii referitoare la judecata, fara nicio legatura cu precedura de executare silita si evacuarea.
Nu am o alta locuinta.Intrebarea mea este:se poate face evacuarea pana ce nu am primit banii ptr.inbunatatirile aduse imobilului?avand in vedere ca ac.proces este pe rol in apel.
da, imi cer scuze aveti dreptate, redactam si altceva intre timp si am dat cu "paste" din alta parte!

Alte discuții în legătură

Evacuare din casa revendicata, recuperare valoare imbunatatiri mariavasile50 mariavasile50 Va multumesc ptr timpul acordat.Casa in care locuiesc a fost cumparat de noi cu Lg 112.De alungul timpului am avut proces de revedencare,castigat de fostii ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu sau fara evacuare silita? gexgec gexgec Buna ziua, In urma cu 2 ani mama a murit, am avut un proces pentru scoaterea unui apartament la licitatie, dar pana la urma am picat de comun acord cu tatal ... (vezi toată discuția)
Evacuare - ordonanÞà preªedinÞialà dinamovid dinamovid speta: soţia şi soţul locuiesc în locuinţa proprietate a părinţilor soţiei. Pe rolul instanţei este dosar de divorţ, promovat la cererea ... (vezi toată discuția)