avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchiriere spatiu comercial
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchiriere spatiu comercial

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati sa imi lamuresc urmatoarea situatie:o firma are in proprietate spatii comerciale . Aceiasi asociati au mai infiintat o societate comerciala . Poate vechea societate ceda ( cu titlu gratuit) noii societati dreptul de a inchiria spatii comerciale ce ii apartin , si ce act ar trebui sa se incheie intre cele doua? Sunt considerate grup de firme?
Cel mai recent răspuns: akamai , utilizator 10:12, 12 Noiembrie 2013
Buna ziua.
Intre cele doua societatii se poate incheia fie contract de inchiriere fie contract de comodat cu conditia ca chiriasul ori comodatarul sa detina drept de subanchiriere altor persoane juridice ori fizice.
Nu se considera grup de firme.
va multumesc! asa ma gandeam si eu dar ma intrebam daca in cazul unui control autoritatile nu ar putea considera ca inchirierea de catre o alta firma ,, prejudiciaza" profitul primei firme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. se poate incheia un contract de subinchiriere intre ... TottiPetic TottiPetic Buna ziua. Se poate incheia un contract de subinchiriere intre doua asociatii? (vezi toată discuția)
Buna ziua oameni frumosi ,vreau sa stiu-- daca eu ca persoana ... fidelianasb fidelianasb buna ziua oameni frumosi ,vreau sa stiu-- daca eu ca persoana fizica fac un contract comodat pentru un spatiu comercial proprietate personala unei alte ... (vezi toată discuția)
Contract comodat 2 societati comerciale wwitza wwitza Buna dimineata. As vrea si eu sa stiu daca doua societati comerciale pot incheia un contract de comodat pentru un autoturism? Care ar fi implicatiile juridice ... (vezi toată discuția)