Buna ziua. De-a lungul ultimilor ani am acumulat (atat prin amenzi contraventionale, cat si prin amenzi provenite de la transportul in comun) suma (asa cum mi s-a comunicat in scris) de 3080 RON - instiintandu-ma alaturat ca se va trece la executarea silita in cazul in care nu achit sau nu dizolv motivele de amenda in 15 zile. Eu sunt somera (neangajata fara sa primesc somaj sau vreun alt ajutor de la stat sub orice forma), casa in care locuiesc este pe numele parintilor mei, nu sunt proprietara niciunui bun (cu titlu), iar veniturile pe care le obtin vin fara contract/chitanta/notificare scrisa si semnata de orice fel. In acest caz, in lipsa achitarii sumei sus-mentionate, as vrea sa stiu ce masuri se pot lua impotriva mea.
Masurile ce se pot lua impotriva dumneavoastra sunt cele de care ati amintit chiar dumneavoastra. Problema este ca in urma executarii silite creditorul, nu are ce executa efectiv pentru ca dumneavoastra nu detineti bunuri in proprietate.
momentan nu se poate lua nici o masura, chiar daca se dispune executarea silita nu aveti bunuri pe care sa va execute. Insa: chiar daca exista termene de prescriptie trebuie sa aveti in vedere ca aceste datorii neachitate (in special cele datorate statului) va vor urmari toata viata. incercati sa le rezolvati in timp deoarece pot aparea situatii dificile (achizitionarea unui bun, un contract legal de munca, decesul parintilo etc) pe care le veti rezolva mai greu si cheltuind mai mult.
Probleme cu bancile
byanca19
Buna ziua sper sa ma ajute cineva si pe mine cu un raspuns.fratele meu a luat mai multe credite de nevoi personale dar nu a mai platit ratele de aproape 1 an ... (vezi toată discuția)