avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legalizarea unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legalizarea unei hotarari judecatoresti

Buna ziua!
Am angajat un avocat pentru procesul de recuperare al taxei auto. Am castigat, iar hotararea i-a fost trimisa avocatului acum o luna de zile. Mi-a zis ca pe portal nu a aparut ca cei de la finante nu au facut recurs, deci o sa incerce sa legalizeze hotararea, dar ma tot amana.
Intrebarea mea este cat dureaza legalizarea unei hotarari si daca este anevoioasa procedura? Si daca stie cineva cat de bine actualizat este portalul. As vrea sa inteleg ce anume se intampla cu hotararea mea: n-a avut timp si este asa de greu si anevoios salegalizeze hotararea sau nu isi da interesul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Luana82 , utilizator 23:49, 17 Decembrie 2013
Buna seara,

Copia legalizata cu mentiunea "definitiva" a unei hotarari se obtine in 1-7 zile in functie de volumul de munca al instantei si costa 5 lei.
Eu n-am vazut inca sentinta privind restituirea taxei de timbru nerecurata de cei de la Finante. Mira-m-as sa fie a d-voastra prima sentinta nerecurata. Probabil s-a facut recurs si va mai dura putin pana veti lua banii.
De ce nu cautati d-voastra chiar aici [ link extern ]
ca sa vedeti daca s-a declarat sau nu recurs?
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Nu apare ca s-ar fi facut recurs. Ultima informatie este ca se admite actiunea, respinge exceptiile si o hotarare. aceasta informatie este din iunie. Avocatul a primit hotararea prin septembrie...
Daca nu aveti incredere in ceea ce va zice colegul puteti suna la arhiva instantei maine intre orele 8:30 si 12:30 si cu numarul dosarului in fata sa cereti lamuriri. Dar, va repet, mira-m-as sa nu fi facut recurs.
Am prmit hotararea definitiva si irevocabila. Finantele nu au facut recurs. Acum astept cu nerabdare restituirea taxei. Am inmatriculat masina in 22.08.2012 si am platit taxa de 7400lei. Daca stie cineva cat este dobanda pe care o voi primi, as fi recunoscatoare daca mi-ar spune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti civile-litigiu de munca cristi2306 cristi2306 Buna ziua.Am o mare nedumerire,cum este posibil ca in anul de gratie 2010 sa avem un sistem juridic asa de greoi si complicat?Sa ma explic: Am o hotarare ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva prin nerecurare Adrian T Adrian T Buna ziua! Prin sentinta civila din 2004 - pe rol fiind judecarea actiunii civile de partaj bunuri comune formulate de mine in contradictoriu cu fostul sot si ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila-recurs ? licamirela licamirela Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea speta: Am avut un proces in apel, cu obiect - anulare act, eu fiind ca parte reclamant - apelant, s-a terminat procesul ... (vezi toată discuția)