Buna ziua as dori sa stiu si eu daca exista o solutie legala in ce ma priveste. Noi suntem trei surori si am mostenit casa parinteasca. Prima data a murit tatal meu in urma cu 3 ani, a ramas maam mea in varsta de 80 de ani si bolnava, eu am avut grija de ea un an de zile , am facut si testament lasandu-mi mie partea ei, jumate din casa . Mai specific ca eu am suportata cheltuieli de inmormantare pentru amandoi . Surorille mele au venit doar in ziua inmormantari . De trei ani eu platesc impozitul si abonamentul la electrica sa nu intrerupa alimentarea .Ele nu au mai venit de atunci acolo, nu locuieste nimeni, fiind casa veche se distruge. Eu doresc sa o vand insa ele nu sunt de acord decat daca impartim egal cu toate ca mama mea ma lasat partea ei. Astept sa imi oferiti sfaturi si solutii. Daca merg in tribunal , ma gandesc ca nimeni nu le poate obliga sa vanda.
Problema e ca mama v-a dat mai mult decat ar fi trebuit. Sororile dvs au dreptul la o rezerva succesorala de pe urma mamei, asta e de jumatate din cat ar fi mostenit pe cale legala. Puteti dezbate succesiunea dupa parinti in instanta si iesirea din indiviziune, sa cereti sa vi se atribuie casa si sa le platiti sulte pt cotele lor din care sa scadeti ce ati cheltuit cu inmormantarile si cu casa.
Aveti nevoie de avocat.
Mergeti cu testamentul si cu toata povestea la un avocat, caci sunt necesare multe chestiuni de fapt, multe detalii pentru o solutie buna.
E important daca au acceptat mostenirea, cum, cine s-a ocupat de casa, daca aveti dovezi ale inmormantarii, ce ajutor de inmormantare ati primit etc.