avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dupa nunta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dupa nunta

VROIAM SA VA MAI CER UN SFAT, SI SA VA MAI INTREB CEVA. DACA DUPA NUNTA EU CU MAMA FACEM CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE ATUNCI ARE SI SOTUL MEU DREPTUL?
EXISTA VREO CALE LEGALA CA EL SA NU AIBE DREPTUL DACA NOI FACEM ACEST CONTRACT DUPA NUNTA?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 21:51, 31 Martie 2009
Doar daca puteti dovedi ca pretul l-ati platit din banii proprii. Altfel, bunul este comun, potrivit codului familiei.

In schimb, mama va poate dona bunul in exclusivitate, ca bun propriu. Sigur, aici se va pune problema existentei altor mostenitori care, dupa moartea mamei, ar putea cere reductiunea donatiei daca incalca rezerva succesorala.
Dupa ce ati spus Da bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comunechiar daca sunt achizitionate imediat dupa nunta. Incercati donatia , cu toate neajunsurile ei , in care sa se precizeze expres ca beneficiarul acesteia sa fiti doar dvs. nu si sotul.
daca tot aveti aceasta intentie de ce nu va puneti la adapost, incheiati contractul anterior casatoriei chiar si cu riscul de a exista totusi o indoiala din partea viitorului sot ( o sa-i treaca ).
sunt de acord cu ideea contractului de donatie ca bun propriu, bun ce va apartine in exclusivitate dvs ( dar sa fiti atenta la notariat) dar si aici exista riscurile mentionate de colegul meu themis
av. Iorga
PAI SI DONATIA DACA O FAC DUPA NUNTA CU EXPLICATIA LA NOTARIAT SA-MI FIE NUMAI MIE, NU POATE FI ATACATA DONATIA DE NIMENI DIN FAMILIE ? EU MAI AM UN FRATE, SAU ALTA RUDA POATE ATACA DONATIA?
Nu poate fi atacata decat de mostenitorii rezervatari, respectiv sotul supravietuitor si eventual copiii pe care i-ar mai aduce pe lume mama dumneavoastra.

PS. Da, si de fratele dumneavoastra. Acum am observat ca ati afirmat ca aveti unul.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
themis, utilizator

Alte discuții în legătură

Proprietate teren dolinay dolinay Buna ziua. Mama are un teren pe care a fost eliberat o autorizatie de construire. Constructia am efectuat noi, eu si sotul meu, astfel ne am inteles sa facem o ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate dumilor dumilor Buna ziua. Sunt casatorita de 5 ani si locuim (eu, sotul si copilul) impreuna cu parintii mei, in casa care e proprietatea lor. Parintii mei vor sa-mi faca ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu cumparator minor: conditii yamada yamada Am un copil in varsta de 2 ani. Bunica lui (mama mea) vrea sa-i treaca un teren pe numele lui, asa incat eu sa ma apuc sa-i fac o casa. Se poate face un ... (vezi toată discuția)