Buna ziua.
Sunt casatorita de 5 ani si locuim (eu, sotul si copilul) impreuna cu parintii mei, in casa care e proprietatea lor.
Parintii mei vor sa-mi faca acte pe casa, dar din motive bine intemeiate nu vor sa-l includa si pe sotul meu in acte.
Nu vrem mostenire pentru ca ar putea fi atacata, eu avand frati.
pai actul de vanzare cumparare nu poate fi atac de sotul dansei fiind bun dobandit in timpul casatoriei? iar donatia nu poate fi atacata de ceilalti frati ai dansei?
consider ca un act ar putea fi facut copilului de 5ani dar...nu stiu ce anume si mama putand fi pusa administrator pe tot parcursul vietii dansei dar nu stiu daca la noi se fac asemenea acte, la americani se pot :)
daca e act de vanzare cumparare beneficiaza si sotul, daca e donatie nu beneficiaza sotul dar in schimb vor putea cere fratii reductiunea donatiilor.. solutia ar fi: fie sa dea fratii declaratie ca nu au nici un fel de pretentii de la bunul donat, fie sa dea sotul declaratie prin care recunoaste in mod expres ca bunul cel il primesti in baza actului de vanzare este exclusiv bunul tau propriu si ca el nu are si nu va avea nici pe viitor pretentii de la acel bun..avocat Enache Petre
daca incheiati un act de donatie fratii dvs nu vor putea da o declratie in sensul ca sunt de acord cu donatie, nu este permisa de lege o astfel de declaratie.
daca parintii va vand avem art 30 cod familie" bunurile dobandite de catre soti in timpul casatoriei sunt bunuri comune.
Act donatie
Crs81
Bună ziua,
Am si eu următoare problema: sotul meu a primit o casă de la părinții lui înainte de a ne casatori. Casa i-a fost cedata prin act de ... (vezi toată discuția)