avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare carnet autotamponare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare carnet autotamponare

Am o intrebare, in 2011 am fost implicat intr-o autotamponare, am dat cu roata in bordura fara sa fie implicate alte parti(masini sau civili) sambata seara, eu am fost sa ridic masina cu o autospeciala luni la pranz si am fost sanctionat de un echipaj cu amenda si suspendarea dreptului de a conduce timp de 1 luna pt ca nu am anuntat autoritatile, am facut contestatie si am pierdut, nu mi-a fost comunicata acasa hotararea, iar acum cateva zile a venit un echipaj care ma anuntat ca pe data de 18.11.2013 trebuie sa duc permisu pt a ispasii suspendarea, pe langa luna initiala am mai luat bonus 1 luna, ideea de baza e ca as avea nevoie de carnet in decembrie apoi il pot da pt 2 luni, si am inteles de la un amic ca ar exista o cale, sa contest hotararea primei si singurei intante care mi.a dato IREVOCABILA, ca fiind neconstitutionala, acum va intreb eu, pot face ceva sa trag de timp cumva sa raman cu carnetu in luna decembrie?

ps. aici e hotararea primei si singurei instante la contestatia mea
05.06.2012
Ora estimata:
Complet: C9
Tip solutie: Respinge plângerea
Solutia pe scurt: Respinge plângerea formulată de petentul xxxx în contradictoriu cu intimatul organ constatator INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI BRAªOV împotriva procesului verbal de contravenţie seria CP nr. 0337044/12.12.2011. Irevocabilă.
Cel mai recent răspuns: lameru , utilizator 00:15, 14 Noiembrie 2013
cine v-a spus că ați mai primit o lună în plus?
Cred ca important sa spui celor de la care astepti un raspuns autorizat, ce anume scrie in procesul verbal, referitor la sanctiunea stabilita de agentul de circulatie. Practic, instanta a respisn contestatia si daca in P.V. scrie ca suspendarea se refera la o luna, atunci sa stii ca ala e termenul legal. Nu se pot da bonus-uri la termene, asa cum ai spus, ci mai degraba cred ca a fost o gluma proasta din partea politistilor dar de regula, stiu ca trebuie sa-ti parvina un document oficial prin care esti instiintat sa mergi la politie sa predai permisul.
Posibil sa gresesc dar este doar o parere personala din ce am mai auzit in stanga si-n dreapta.
art 79 din oug 195/02 r sanctionata de art 100/3/g din oug 190/02r

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet suspendat, plangere contraventionala lameru lameru Am intrat intr-un sens giratoriu, din dreapta venea o masina cu viteza mare, avea cedeaza insa nu a redus viteza si a intrat in giratoriu cu minim 90-100km/h, ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pe rolul instantei lameru lameru Am o intrebare, mi-a fost suspendat carnetul pt ca nu am anuntat in termen de 24h producerea unui autoaccident (am dat cu roata in bordura, nimeni altcineva nu ... (vezi toată discuția)
Am pierdut litigiul insa nu mi-a fost comunicata sentinta americanux americanux ...buna...am facut contestatie la un proces verbal pt amenda politie! am invocat art 242 cpc (judecare in absenta) si tarziu am vazut ca am pierdut...nu ... (vezi toată discuția)