Am urmatoarea speta: Intr-un contract de credit de nevoi personale, la sectiunea "Dobanzi, comisioane si taxe" scrie "Creditul se acorda cu o dobanda de x% pe an (...) si urmatoarele comisioane: verificare si acordare credit de z% din valoarea creditului si constituie garantii y% din valoarea creditului". Cei de la banca, i-au spus debitorului ca, garantia nu i se va inapoia chiar daca el va plati creditul integral si la termenele stabilite, doarece acea garantie este retinuta in caz de neplata. Intrebarea e: nu cumva este o clauza abuziva, oprindu-se garantia fara a se restitui dupa achitarea integrala a creditului, din moment ce debitorul este de buna credinta?
Cred ca e vb de acel comision de risc, care e abuziv. In orice caz, faptul ca e clauza abuziva o constata instanta.
Sa incerce pe cale amiabila, iar cu raspunsul lor scris sa depuna sesizare la protectia consumatorului, iar daca nu se rezolva favorabil, va trebui sa se adreseze instantei.
Clauza abuziva sau nu?
DOTZ
Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare. Anul trecut am contractat un credit de nevoi personale (o refinantare) pe o perioada de 5 ani. Azi m-am uitat putin din ... (vezi toată discuția)