avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nerestituire garantie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nerestituire garantie

Buna ziua,

Am urmatoarea speta: Intr-un contract de credit de nevoi personale, la sectiunea "Dobanzi, comisioane si taxe" scrie "Creditul se acorda cu o dobanda de x% pe an (...) si urmatoarele comisioane: verificare si acordare credit de z% din valoarea creditului si constituie garantii y% din valoarea creditului". Cei de la banca, i-au spus debitorului ca, garantia nu i se va inapoia chiar daca el va plati creditul integral si la termenele stabilite, doarece acea garantie este retinuta in caz de neplata. Intrebarea e: nu cumva este o clauza abuziva, oprindu-se garantia fara a se restitui dupa achitarea integrala a creditului, din moment ce debitorul este de buna credinta?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:01, 12 Noiembrie 2013
Cred ca e vb de acel comision de risc, care e abuziv. In orice caz, faptul ca e clauza abuziva o constata instanta.
Sa incerce pe cale amiabila, iar cu raspunsul lor scris sa depuna sesizare la protectia consumatorului, iar daca nu se rezolva favorabil, va trebui sa se adreseze instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza abuziva sau nu? DOTZ DOTZ Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare. Anul trecut am contractat un credit de nevoi personale (o refinantare) pe o perioada de 5 ani. Azi m-am uitat putin din ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile - comision de urmarire riscuri Florenta30 Florenta30 Buna ziua, va rog sa ma indrumati/sfatuiti daca se poate face ceva in urmatoarea speta: in anul 2008 am contractat un credit bancar pt nevoi personale in suma ... (vezi toată discuția)
Credit bancar - sfaturi cosovi cosovi buna ziua ! in ianuarie 2008 am achizitonat un apartament prin credit bancar de la BCR , cu ipoteca de rang I , am avut timp de 12 luni o dobanda fixa de 6.2% ... (vezi toată discuția)