Cred ca inate de a tine contabilitatea firmelor respective este bine sa luati totusi cursuri de contabilitate.
Daca dvs.nu stiti macar registrele obligatoriii,ma indoiesc ca stiti sa intocmiti o evidenta corect.
Nu va suparati pe mine dar asa nu riscati neplaceri nici dvs.nici firmele respective.
Aceasta este opinia mea.
Wow, la un asemenea raspuns nu ma asteptam, pt informatia dvs stiu care sunt registrele obligatorii, dar pentru un srl platitor de tva si impozit pe profit, ca sa fiti sigura de asta: RUC, REF, RJ, R invetar, Reg Mijloacelor fixe si Reg de casa.
Practic contabilitatea de 6 ani, insa nu am avut "privilegiul" pana acum de a ma ocupa de vreo microintreprindere, ci doar de firme un pic mai mari ( in cadrul departamentului financiar-contabil ), si de curand de un PFA, particular, acasa. Am citit in mare parte legea, si imi dau seama de anumite diferente ( pentru micro ), pur si simplu mi-am dorit un raspuns avizat legat de subiectele la care nu avem acces asa direct si clar din codul fiscal, bazandu-ma mai mult pe exeprienta altor colegi, mult mai mare decat a mea.
Nu cred ca era cazul sa intram in asemenea detalii, insa sunt surpinsa de raspunsul dvs. Poate ca intrebarea mea, sau topicul deschis de mine nu a fost cel mai profesional, insa asta se intampla din lipsa de timp, nici de cum din lipsa de experienta. Ce sa va zic, multumesc pentru raspuns!
Data viitoare voi apela la Asistenta contribuabili, desi nici macar acolo nu primim niciodata vreun raspuns clar la ceva, se pare ca nicaieri in tara asta nu primim vreun raspuns clar la nimic! :(
Probabil ca in cazul micro, cel putin pana nu depaseste plafonul conform legii pe CA, nu trebuie REF. Am citit undeva ceva de Registru Cartea Mare, insa as fi vrut un raspuns clar pentru a fi sigura.
Legat de casa de marcat, conform legii este cam obligatoriu, insa nu este scris alb pe negru sau poate nu am inteles eu foarte clar din articolele gasite pe internet care fac trimitere si la lege, tocmai de aceea m-am gandit sa postez aceasta intrebare aici, evident am gresit. Voi incerca sa gasesc un raspuns clar.. evident in alta parte! Dezamagitor..