avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate fi determinata o persoana cu probleme ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate fi determinata o persoana cu probleme psihice sa mearga la medic ?

Buna ziua! Cunosc un caz care pe mine ma oripileaza!!! Intr-o familie exista o perosana de 23 de ani diagnosticata in urma cu 5 ani cu depresie anxioasa. de 2 ani nu a mai iesit din casa, nu are prieteni, scoala nu a terminat-o. Mama ei o intretine, ii este frica de ea pentru ca o cam bate si nu vrea sa o duca la doctor pentru a o trata, iar cand au incercat rudele sa ii explice mamei ca nu este bine ceea ce face a reactionat violent verbal si nu a mai vorbit cu acestia!! Tatal sau nu are nicio pozitie, nici macar de decizie asupra propriului copil, nu-l prea intereseaza pentru ca sotia sa nu l-a lasat sa se implice in problemele fetei.
Ar putea exista o cale legala prin care mama sa fie obligata sa o duca la doctor pentru ca fata daca e intretinuta de mama nu vrea sa iasa din casa , sa munceasca si sa socializeze.
Cel mai recent răspuns: nico_logo , utilizator 12:20, 12 Noiembrie 2013
Cine pe cine bate? Mama pe fiica sau invers? Daca fiica este cea agresiva, cand o apuca vreo criza sunati la 112 si cereti o ambulanta. O va duce asfel la psihiatrie nde va primi tratament.
Buna ziua ! Cum fata e majora nu o pot obliga sa mearga la medic ...Singurul lucru pe care il pot face e punerea sub interdictie pe cale judecatoreasca sa-i numeasca un curator .
Multumesc pt raspuns. Fiica pe mama o bate, dar nu face scandal ca sa auda vecinii macar sa se sesizeze pe a suna la 112. am luat in calcul varianta asta,dar nu ia niciun tratament pentru ca nu I-l cumpara mama sa si ea, din cate stiu refuza trantamentul, pentru ca nu vrea sa inteleaga ca este bolnava. Si varianta daca ajunge la psihiatrie si o da din nou acasa pe semnatura mamei sale, tot la gara aia ajungem.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!!- vanzare locuinta sor3L_21 sor3L_21 Buna ziua!Am o mare problema!VA ROG MULT AJUTATI-MA! Am 28 de ani,sunt din Bucuresti si sunt casatorit de 2 ani si am 2 copii,unul mic de 1 an,si ... (vezi toată discuția)
mama maltratata de fiica de 32ani buna ziua! am si eu o mare intrebare...o cunostinta este intr-o ... LoredanAAAAA LoredanAAAAA Buna ziua! Am si eu o mare intrebare...O cunostinta este intr-o maaare incurcatura si nu stiu cum o pot ajuta(desi as vrea tare mult) Doamna are 60 ani si se ... (vezi toată discuția)
Urgent mikydutza01 mikydutza01 Buna ziua, Va prezint cat pot de sumar situatia noastra si as aprecia raspunsul d-voastra cat mai urgent, deoarece o decizie trebuie luata cat mai ... (vezi toată discuția)