avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calculare indemnizatie in CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculare indemnizatie in CIC

Buna ziua.
In data de 19.09.2013 m-am intors din CIC1 2 ani.Mi s-a modificat CIM de la 8 ore la 4 ore,cu reducerea salariului la 1200 pe cartea de munca.Dupa cateva zile am aflat ca sunt insarcinata,urmand sa nasc in mai-iunie 2014.
Indemnizatia platita in CIC2 se calculeaza din venitul ultimilor 12 luni anterioare nasterii copilului.In aceasta perioada intra si lunile mai-septembrie 2013 (partial).Intrebarea este:cum se calculeaza indemnizatia pentru CIC2.Indemnizatia din primul CIC intra la calculul indemnizatiei pentru CIC2?
Puteti sa imi faceti o "simulare" pentru indemnizatia pentru CIC2,lunad in considerare si concediul prenatal.Pentru a beneficia de indemnizatia maxima de 1200 ron,pt 2 ani,cat ar mai trebui sa platesc eu contributii la stat si la ce institutii.
Edit :la 4 ore pot beneficia de indemnizatie?Cred ca asta trebuia sa fie intrebarea de inceput.
multumesc mult
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
daniela82, utilizator
Cel mai recent răspuns: daniela82 , utilizator 12:09, 14 Noiembrie 2013
1. Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC indiferent de cate ore pe zi ati lucrat.

2. - Indemnizatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In aceste 12 luni intra luni in care ati fost in CCC, luni in care ati primit salariu, luni in care ati fost in concediu medical si in concediu de sarcina (prenatal).
- Din toate aceste perioade se iau salariul net si indemnizatiile corespunzatoare.

3. Este posibil ca indemnizatia pentru CCC2 sa fie mai mica decat aceea pentru CCC1.

4. - Pentru a beneficia de CCC si de indemnizatia aferenta nu are nici o relevanta plata contributiilor asa ca daca le veti plati le platiti degeaba.
- Plata indemnizatiei pentru CCC este conditionata numai de obtinerea de venituri profesionale impozabile sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
"Pentru a beneficia de indemnizatia maxima de 1200 ron,pt 2 ani,cat ar mai trebui sa platesc eu contributii la stat si la ce institutii.?"
Ma gandeam sa platesc eu o diferenta de bani pentru beneficia de o indemnizatie mai mare.Este posibil?
1. Daca citeati cu atentie ce am scris eu mai sus ati fi inteles:
4. - Pentru a beneficia de CCC si de indemnizatia aferenta nu are nici o relevanta plata contributiilor asa ca daca le veti plati le platiti degeaba.
- Plata indemnizatiei pentru CCC este conditionata numai de obtinerea de venituri profesionale impozabile sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate etc.).


2. Legea nu prevede completarea si/sau compensarea veniturilor profesionale cu plata contributiilor.

3. Singura posibilitate ca sa obtineti o indemnizatie pentru CCC mai mare este ca in lunile in care aveti venituri din salariu acest salariu sa fie cat mai mare.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc mult pentru raspuns.
mai am o intrebare.La firma unde lucrez se pune problema intrarii colective in CFS,acest lucru imi poate afecta idemnizatia

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil 2015-2016 szaliatti szaliatti Buna ziua, as dori sa va intreb cum se calculeaza indemnizatia de crestere la copil pentru sotia mea cine ar intra in concediul de maternitate anul asta din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului Dorinna Dorinna Buna ziua! Va rog sa ma ajutati...sunt intr-o situatie complicata...Lucrez de 8 luni la o firma si am fi vrut un bebelus, care daca Dumnezeu ne ajuta sa vina ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil? alina_29 alina_29 Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Am nascut la sfarsitul lunii martie o fetita pentru care am incercat sa fac totul pentru a beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)