avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calculare indemnizatie in CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculare indemnizatie in CIC

Buna ziua.
In data de 19.09.2013 m-am intors din CIC1 2 ani.Mi s-a modificat CIM de la 8 ore la 4 ore,cu reducerea salariului la 1200 pe cartea de munca.Dupa cateva zile am aflat ca sunt insarcinata,urmand sa nasc in mai-iunie 2014.
Indemnizatia platita in CIC2 se calculeaza din venitul ultimilor 12 luni anterioare nasterii copilului.In aceasta perioada intra si lunile mai-septembrie 2013 (partial).Intrebarea este:cum se calculeaza indemnizatia pentru CIC2.Indemnizatia din primul CIC intra la calculul indemnizatiei pentru CIC2?
Puteti sa imi faceti o "simulare" pentru indemnizatia pentru CIC2,lunad in considerare si concediul prenatal.Pentru a beneficia de indemnizatia maxima de 1200 ron,pt 2 ani,cat ar mai trebui sa platesc eu contributii la stat si la ce institutii.
Edit :la 4 ore pot beneficia de indemnizatie?Cred ca asta trebuia sa fie intrebarea de inceput.
multumesc mult
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
daniela82, utilizator
Cel mai recent răspuns: daniela82 , utilizator 12:09, 14 Noiembrie 2013
Durata CFS poate afecta acordarea indemnizatiei pentru CCC.

Pe ce perioada se doreste intrarea in CFS?
posibil 1 dec 2013-1 ian 2014.Eu urmeaza sa nasc in mai 2014
Am gasit in OUG 111/2010 actualizata art.5
"f) se află în perioada de întrerupere temporară a activităţii, din iniţiativa angajatorului, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;".
Pot sa ma oblige sa semnez cererea de cfs?Daca nu semnez aceasta cerere ce poate sa imi faca angajatorul,avand in vedere ca eu am anuntat in scris ca sunt insarcinata.Problema e ca nu stiu daca la randul lor au anuntat ITM-ul,pt ca nu mi s-a dat nr de inregistrare!!!
edit :Ziceau ca celor care nu semneaza li se da preaviz.In situatia prezentata mie poate sa imi dea preaviz?
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
daniela82, utilizator
1. - Ce ati redat dvs. din OUG 111/2010 nu inseamna concediu fara plata ci se refera la ce spune Codul muncii:

Art. 52
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
...
c) in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
...

Art. 53
(1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3) .
...

- Asta inseamna ca pe perioada de intrerupere sa primiti 75% din salariul de baza.

2. In cazul dvs. este vorba insa de concediu fara plata care daca este de o luna intreaga (de la 1 la 31) nu va mai permite sa beneficiati de concediu crestere copil si indemnizatia aferenta.

3. Nu semnati cererea de concediu fara plata si anuntati si ITM ce va face angajatorul.

4. Ati avea si posibilitatea unui concediu medical in luna decembrie, macar cateva zile.
in situatia in care nu semnez aceasta cerere,poate sa imi dea preaviz?
Daca cei de la HR nu recunosc faptul ca i-am instiintat ca sunt insarcinata,ce poate sa faca ITM-ul?La cate zile de CFS am dreptul(in cele 12 luni anterioare nasterii),pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil 2015-2016 szaliatti szaliatti Buna ziua, as dori sa va intreb cum se calculeaza indemnizatia de crestere la copil pentru sotia mea cine ar intra in concediul de maternitate anul asta din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului Dorinna Dorinna Buna ziua! Va rog sa ma ajutati...sunt intr-o situatie complicata...Lucrez de 8 luni la o firma si am fi vrut un bebelus, care daca Dumnezeu ne ajuta sa vina ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil? alina_29 alina_29 Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Am nascut la sfarsitul lunii martie o fetita pentru care am incercat sa fac totul pentru a beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)