avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare amenda RATB

Buna ziua.
In cursul zilei de azi am incasat o amenda RATB pentru nu am avut cardul la mine. Cardul e cu abonament - am chitanta - si vrea sa depun o contestatie. Am mai facut-o prin 2008 parca si s-a rezolvat totul, doar ca atunci am depus contestatia la Piata Presei Libere, la un chiosc de bilete al RATB. Acum, controlorul mi-a spus ca aceasta cerere trebuie depusa la judecatoria sectorului in care mi-a fost data amenda (Piata Kogalniceanu - sector 5, deci). Este adevarata aceasta noua regula?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:48, 4 Februarie 2014
Aveti dreptul sa formulati plangere cotraventionala impotriva PV ,in termen de 15 zile de la comunicare,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru lamuriri!
O zi placuta!
Buna ziua!
Revin cu mici intrebari.
Am depus contestatia la tribunal in luna noiembrie si astazi am primit o Comunicare Adresa prin care mi se cere sa platesc taxa de timbru.
In ce conditii pot sa nu platesc aceasta taxa? Stiu ca pensionarii cu venituri mici sunt scutiti (am pensie de urmas si nu am un loc de munca).

Multumesc!
Pensionarii nu sunt scutiți de plata taxei judiciare de timbru. Nu există o prevedere legală în sensul menționat de dvs.

Instanța ar fi trebuit să vă comunice, prin adresă, că aveți posibilitatea de a formula cerere de acordare a facilităţilor la plata taxei judiciare de timbru, în termen de 5 zile de la primirea comunicării. Puteți beneficia de scutire, reducere, eşalonare sau amânare pentru plata taxei judiciare de timbru dacă îndepliniți condiţiile prevăzute în O.U.G. nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă.

Prevederile de mai jos sunt din O.U.G. nr. 51/2008. Dacă îndepliniți condiția prevăzută la art. 8 din O.U.G. nr. 51/2008, trimiteți cererea de scutire sau reducere în termen de 5 zile.
ART. 5
(1) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, prin familie se înţelege soţul/soţia, copiii sau alţi descendenţi în linie dreaptă în vârstă de până la 18 ani aflaţi în întreţinerea solicitantului, precum şi copiii sau alţi descendenţi în linie dreaptă în vârstă de peste 18 ani, dar nu mai mult de 26 de ani, dacă se află în continuarea studiilor şi în întreţinerea solicitantului.
(2) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, se consideră membru al familiei şi persoana care are domiciliul ori reşedinţa comună şi gospodăreşte împreună cu solicitantul, copiii sau alţi descendenţi în linie dreaptă ai acesteia în vârstă de până la 18 ani aflaţi în întreţinerea solicitantului, precum şi copiii sau alţi descendenţi în linie dreaptă în vârstă de peste 18 ani, dar nu mai mult de 26 de ani, dacă se află în continuarea studiilor şi în întreţinerea solicitantului.
(...)
ART. 8
(1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.
(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporţie de 50%.
(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda şi în alte situaţii, proporţional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natură să îi limiteze accesul efectiv la justiţie, inclusiv din cauza diferenţelor de cost al vieţii dintre statul membru în care acesta îşi are domiciliul sau reşedinţa obişnuită şi cel din România.

Alte discuții în legătură

Taxa contestatie udatuany udatuany Buna dimineata, in urma primirii somatiei de executarea de la bej,urmeaza sa depun contestatie lA executare,in calitate de pensionar pot fi scutit de la plata ... (vezi toată discuția)
Scutire taxă timbru consumator în contestație la executare ContSters95306 ContSters95306 Credeți că este posibilă scutirea (în baza art. 29 alin. (1) lit. f) din O.U.G. nr. 80/2013) unui contestator - consumator de la plata taxei judiciare de ... (vezi toată discuția)
va rog urgent un raspuns taxa timbru judiciar CTL CTL Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o informatie, am deschis un proces pentru succesiune ,la deschiderea procesului am trecut ca valoare a imobilului de 20.000 ... (vezi toată discuția)