avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare amenda RATB

Buna ziua.
In cursul zilei de azi am incasat o amenda RATB pentru nu am avut cardul la mine. Cardul e cu abonament - am chitanta - si vrea sa depun o contestatie. Am mai facut-o prin 2008 parca si s-a rezolvat totul, doar ca atunci am depus contestatia la Piata Presei Libere, la un chiosc de bilete al RATB. Acum, controlorul mi-a spus ca aceasta cerere trebuie depusa la judecatoria sectorului in care mi-a fost data amenda (Piata Kogalniceanu - sector 5, deci). Este adevarata aceasta noua regula?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:48, 4 Februarie 2014
Multumesc de raspuns.
Daca stiam ca e atata tevatura pentru anularea unei amenzi, mai bine ma lasam pagubas.
Taxa de timbru se achita la Judecatorie sau se poate achita si la Posta Romana?
Puteți să vă lăsați păgubaș și acum. Dacă nu timbrați, plângerea dvs. va fi anulată.

Potrivit art. 40, alin. (1) din OUG nr. 80/2013, taxele judiciare de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem on-line, într-un cont distinct de venituri al bugetului local "Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru", al unităţii administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa. Aceasta este teoria. În practică, acest cont poate fi și la o bancă, de exemplu. Uitați-vă pe site-ul instanței, trebuie să găsiți această informație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa contestatie udatuany udatuany Buna dimineata, in urma primirii somatiei de executarea de la bej,urmeaza sa depun contestatie lA executare,in calitate de pensionar pot fi scutit de la plata ... (vezi toată discuția)
Scutire taxă timbru consumator în contestație la executare ContSters95306 ContSters95306 Credeți că este posibilă scutirea (în baza art. 29 alin. (1) lit. f) din O.U.G. nr. 80/2013) unui contestator - consumator de la plata taxei judiciare de ... (vezi toată discuția)
va rog urgent un raspuns taxa timbru judiciar CTL CTL Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o informatie, am deschis un proces pentru succesiune ,la deschiderea procesului am trecut ca valoare a imobilului de 20.000 ... (vezi toată discuția)