avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probe obtinere incredintare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probe obtinere incredintare

..ea pleaca cu copil, dupa numai 1,5 luni, ajung in situatia de chemat salvare 112 si de a interna copilul la spital in stare destul de grava 40 temp. cu viroza, rinichi marit si analize sange nu prea bune, motivand ca de la gradinita ar fi tinut educatoarea geamul deschis cu toate ca nu se ajunge la asa ceva de la un simplu geam mai ales ca din 20 copii , al meu fiind singurul care a ajuns in aceasta situatie...asta ca am avut inspiratia de a merge cu ea impreuna cu copilul la gradinita si afland intamplator ca cu o seara inainte avusese 39 temp....la insistentele mele si ale medicului de gradinita am ramas impreuna cu copilul la domiciliul conjugal urmand ca ea sa-l ia dupa serviciu....acum copilul este intr-o stare mai buna, urmare a ingrijirilor medicale.....si in continuare refuzand sa revina in domiciliul conjugal cu copilul....cum pot folosii asta in instanta....si in ce masura ma ajuta la obtinerea custodiei ? ce acte ar trebuii sa obtin de la spital ? si cum ma ajuta plata tuturor cheltuielilor.....pt. ca asistentele elibereaza chitanta pe numele copilului....
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2009
costin27, utilizator
Daca acest fapt conteaza,sunt intrutotul de acord cu d-na avocat.Faptul ca un copil se imbolnaveste nu este de natura sa puna in discutie custodia acestuia,atata timp cat nu exista o culpa care poate fi dovedita in justitie a unuia dintre parinti.Grija pentru situatie este mai mult decat justificata pentru oricare dintre parinti,dar a transforma acasta situatie intr-un motiv de schimbare a custodiei,mai ales daca acesta nu poate fi dovedit,mi se pare deja mult.In orice situatie minorul nu trebuieste transformat intr-o "minge" care sa poposeasca prin intermediul justititei,pe rand la fiecare dintre parinti,in functie de sentimentele de moment ale fiecaruia dintre acestia sau de starea conflictuala dintre acestia.O astfel de pozitie ar dauna minorului din punct de vedere emotional si ar crea probleme serioase ,in viitor,asupra dezvoltarii psihosomatice a copilului.Intr-o astfel de situatie,in primul rand conteaza minorul si in nici un caz interesele parintilor.
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Presupun ca exista si problema traditionala romaneasca ca tatal nu poate vedea copilul decat atunci cand vrea mama.
Incercati sa va exercitati dreptul de a veghea la sanatatea copilului.Constitutia va confera acest drept.
Aceasta ar insemna sa puteti vedea si conditiile in care traieste copilul.
In caz de proces se va face si o ancheta sociala.Daca casa unde locuieste este insalubra ar putea avea probleme.

avocat Claudiu Lascoschi
costin27 a scris:

..ea pleaca cu copil, dupa numai 1,5 luni, ajung in situatia de chemat salvare 112 si de a interna copilul la spital in stare destul de grava 40 temp. cu viroza, rinichi marit si analize sange nu prea bune, motivand ca de la gradinita ar fi tinut educatoarea geamul deschis cu toate ca nu se ajunge la asa ceva de la un simplu geam mai ales ca din 20 copii , al meu fiind singurul care a ajuns in aceasta situatie...asta ca am avut inspiratia de a merge cu ea impreuna cu copilul la gradinita si afland intamplator ca cu o seara inainte avusese 39 temp....la insistentele mele si ale medicului de gradinita am ramas impreuna cu copilul la domiciliul conjugal urmand ca ea sa-l ia dupa serviciu....acum copilul este intr-o stare mai buna, urmare a ingrijirilor medicale.....si in continuare refuzand sa revina in domiciliul conjugal cu copilul....cum pot folosii asta in instanta....si in ce masura ma ajuta la obtinerea custodiei ? ce acte ar trebuii sa obtin de la spital ? si cum ma ajuta plata tuturor cheltuielilor.....pt. ca asistentele elibereaza chitanta pe numele copilului....

incercati sa faceti o actiune de reancredintare a minorului.
poate aveti martori la cele ce s-au intamplat, in acest caz s-ar putea sa aveti sanse sa va fie incredintat.

av.m.vasilescu
Copilul mi-a fost luat impotriva vointei mele......iar dupa o luan si jumatate am ajuns sa internez copilul in spital......rezultatul medical.....infectie la rinichi, ea motivand ca de la gradinita, acum dupa externare copilul va trebuii sa urmeze un tratament riguros timp de 3 luni, si dupa ce am avut grija sa nu le lipseasca nimic pe perioada sederii in spital, in continuare refuza sa revina la domiciliul conjugal......incredere in ea sau in parintii ei ca vor ingrijii copilul corespunzator nu mai am, de aceea as vrea sa inaintez o actiune de stabilire domiciliu minor la mine....deoarece nu mai am nevoie de o alta experienta de acest gen.
Este vorba doar de dezinteres premeditat......am ruga-o cu cerul si cu pamantul sa revina la domiciliul conjugal spre binele copilului......dar se pare ca nu prea o intereseaza asa ceva......contand in primul rand ea si pe urma copilul......si drept dovada .....de PREA MULTA grija....am ajuns cu copilul in spital.......stiind foarte bine ca copilul avea probleme de sanatate chiar la momentul parasirii domiciliului conjugal......si neefectuind un examen medical amanuntit....sincer o banuiesc de o relatie extra.....cu stiinta socrilor mei........relatia noastra a inceput in MINCIUNA si se pare ca va sfarsii tot in MINCIUNA.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
costin27, utilizator

Alte discuții în legătură

Copii minori popica0784@yahoo.com popica0784@yahoo.com Cum pot sa iau copilu ca sa il cresc...¡ de la mamasa (vezi toată discuția)
Vreau sa obtin custodia varului meu maliika maliika Care este cea mai buna cale de a initia procesul de cedare a custodiei? Parintii sunt alcoolici si extrem de violenti. (vezi toată discuția)
Pot obtine custodia copiilor? darius mario darius mario Buna ziua! Am 2 copiii dintr-o relatie de concubinaj unul de 7 ani si unul de 9 ani,in urma cu cateva luni concubina mea si mama acesteia au luat ... (vezi toată discuția)