avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe durata determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe durata determinata

Buna seara,
Lucrez intr-o companie in care am avut un contract pe durata determinata care a expirat de mult,tot sun sa imi trimita o anexa la contract de cateva luni pe care nu mi-o da nimeni si eu nu am semnat nimic.ce pot face?pot sa ma trezesc fara job?
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
cristiansever, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:32, 15 Noiembrie 2013
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;

b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Prin urmare, daca angajatorul a incalcat dispozitiile art.8 alin.3 din HG nr.500/2011, puteti sesiza ITM-ul.
multumesc.presupun ca sa facut vreo anexa dar nu am primit nimic la semnat.e posibil sa o fi semnat ei?
Probabil , ca in locul dvs sa fi semnat altcineva.
si asta nu e ilegal?
Este nelegala o astfel de procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie trimitere adeverinte de vechime RuxandraLarisa RuxandraLarisa Exista vreo obligatie pentru angajator de a trimite fostilor salariati deciziile de incetare si notele de lichidare daca acestea nu sunt solicitate? (vezi toată discuția)
Fluturasi salariu,obligatie angajator? SAUNDU SAUNDU Buna seara,am cerut fostului angajator copii ale documentelor printre care si copi ai fluturasilor de salariu care la fiecare lichidare ii semnam intr-un ... (vezi toată discuția)
Acte doveditoare angajat/salariat usernameg usernameg Daca nu mai sunt in relatii bune cu un fost angajator de unde pot obtine cel mai usor acte doveditoare ca am fost angajat la respectivul intr-o anumita ... (vezi toată discuția)