avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In maternitate, asociat intr-o firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In maternitate, asociat intr-o firma

Buna ziua,

In curand voi deschide un magazin impreuna cu sora mea, ea fiind administratorul firmei noastre.
Eu momentan sunt in maternitate.
Am inteles ca este legal sa fiu asociat intr-o firma. Intrebarea mea este daca pot vinde in acest magazin fara sa fiu luata la intrebari in caz de control de la ITM, datorita faptului ca sunt in maternitate.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 11:53, 13 Noiembrie 2013
Puteti vinde numai daca aveti un contract de munca.
Interesanta intrebare...
Eu inteleg asa situatia: In calitate de asociat, puteti sa prestati activitate in cadrul magazinului pe care urmeaza sa il deschideti. Asta chiar daca doar sora dvs e administrator. E suficient sa aveti calitatea de asociat in firma.
Dar e f important sa nu obtineti venituri in aceasta ipostaza (cea de asociat aflat in concediu crestere copil), sub forma dividentelor.
Nu garantez ca indicatiile mele sunt bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzator la magazin robtons robtons Buna ziua , am infiiintat o firma noua pentru deschiderea unui magazin mixt , am parcurs toti pasii necesari pentru aprobarii si inregistrarii , intrebarea ... (vezi toată discuția)
Obligativitate angajare asociat/administrator la firma proprie bocai bocai Sunt asociat si administrator al firmei proprii, cu activitate de comert cu amanuntul produse alimentare. Pot sa prestez activitatea de vanzator fara sa fiu ... (vezi toată discuția)
Obligatoriu 1 angajat? puppe_1975 puppe_1975 Buna ziua! Am deschis recent un magazin de haine. Suntem cu sotul proprietari 50-50% si administratori. El vinde momentan in magazin. Este obligatoriu sa fie ... (vezi toată discuția)