Buna ziua,
Am si eu o problema:
In perioada 24.11.208-24.02.2009 am fost angajata la o firma cu contract de munca.
Salariul a fost mic timp de 2 luni, perioada de proba, dar au zis ca dun cauza ca ne instruiesc gratuit.
Am facut 2 cursuri, in noiembrie si ianuarie, am promovat examenelecu 9,50 respectiv 10,00
iar la data plecarii, patronul a refuzat si refuza in continuare sa-mi elibereze diplomele, din cauza ca nu am platit cursurile
Am dreptul la aceste diplome?
Pot sa-l actionez in instanta pt ca nu vrea sa mi le elibereze?
Consider asta un abuz.
Este acesta un litigiu de munca? Este scutit de taxe in instanta?
MUltumesc, Geta
Diploma respectiva fiind un act individual, adica fiind obtinuta de dumneavoastra si avand numele dumneavoastra scris pe ea trebuyie sa va revina dumneavoastra.
Nu stiu care a fost functia dumneavoastra in firma si daca perioada de proba a fost calculata corect.
Ati semnat vreun act aditional la CIM sau vreun angajament fata de firma in legatura cu acele cursuri?
Oricum, aveti dreptul sa va adresati instantei de judecata, in speta Tribunalul, finnd un litigiu de munca care este scutit de taxa de timbru si timbru judiciar.
Multumesc din nou.
In firma am avut o functie de angajat, manager de certificare.
Pentru un curs s-a facut un contract, pt celalalt nu dar fara angajament.
Oricum, sunt intocmite acte, tabele de prezenta semnate, profesorul era din afara firmei cu contract.
Exista martori, colegii de la cursuri, unii lucreaza si acum acolo,
Legal, in contractul de munca nu a fost prevazuut timp de proba, doar verbal.
Legea nici nu prevede timp de proba.
Carte de munca
imradu
buna ziua.am probleme legate de fostul loc de munca.am incetat activitatea in luna decembrie cu acordul ambelor parti si de atunci tot astept plata salariului ... (vezi toată discuția)