avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna dimineatat,Tatal meu a decedat in luna Februarie 2013,si in aceasta luna am fost citati pentru succesiune ,mama inca mai traieste , suntem 4 frati ,ma intereseaza ce se intampla daca nu ne prezentam la NOTARIAT .IN casa respectiva locuieste doar mama,si doar dupa decesul ei am vrea sa o vindem. Mama nu detine pamant extravilan.MULTUMESC/
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:27, 13 Noiembrie 2013
Dacă nu vă prezentaţi, veţi fi consideraţi ca străini de succesiune. Cu toate riscurile aferente, dintre care cel mai important ar fi acela ca succesibilii din altă clasă (fraţii şi surorile defunctului) să accepte succesiunea şi să-şi revendice dreptul de moştenire alături de soţia supravieţuitoare.

Acceptaţi succesiunea, prezentaţi-vă la notar. E cel mai simplu. Beneficiaţi şi de scutirea de impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune corina stancu corina stancu tata a murit, mama traieste si noi sintem 2 copii. daca exista un testament facut intre cei 2 soti (prin care isi lasa unul altuia bunurile dupa moarte), este ... (vezi toată discuția)
Declaratie acceptare succesiune 1206 1206 Buna ziua, Sotul meu a murit acum 2 luni. Mostenitorii dupa el sunt: eu si fratele lui. Fratele vrea sa renunte la succesiune dar am inteles ca daca o face in ... (vezi toată discuția)
Cedare drept proprietate in favoarea mamei elena1gheorghe elena1gheorghe Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema: Eu, sora si mama mea trebuie sa dezbatem curand succesiunea la notar, pe cale amiabila, in urma ... (vezi toată discuția)