buna ziua...am o intrebare.ce pot sa fac pentru a putea stabili un orar de vizite cu minorul incredintat tatalui.au fost doi minori rezultati din casatoria noastra .fata e la mine si baiatul la el,si tatal imi refuza categoric orice legatura cu copilul desi il caut tot timpul.doresc sa precizez ca el nu face acelasi lucru cu minora din custodia mea.daca sunt recasatorita legal,am vreo sansa sa dobandesc custodia baiatului?va multumesc
Potrivit Noului Cod civil, regula este custodia comuna. In situatia in care puteti dovedi imprejurari exceptionale care ar afecta cresterea si educarea minorului de catre tatal sau (ex agresiuni, lipsa posibilitatilor de intretinere, etc) puteti solicita custodia exclusiva in instanta. Separat de aceasta posibilitate, in cazul in care nu aveti deja un program de vizita stabilit de instanta pt minor, puteti demara o actiune in acest sens.
Puteti cere stabilirea domiciliului baiatului la dvs, dar aveti nevoie de argumente convingatoare ca schimbarea starii de fapt i-ar produce un bine copilului.
Puteti cere, cu succes, program de relatii personale.