avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj mostenire

In urma unui partaj voluntar al mostenirii lasata de parinti, cei trei fii au mostenit niste terenuri pe care le-au impartit in mod egal si o casa cu teren intravilan afferent, in total de 1500m ramasa in indiviziune de 1/3 fiecare. Cum se poate imparti mostenirea ramasa ( casa cu terenul, pastrat pana in acest moment in comun)? De catre cine si cand trebuie inceputa actiunea de partaj ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: carro , utilizator 14:23, 13 Noiembrie 2013
Oricînd, dacă nu a intervenit o convenţie privind păstrarea stării de indiviziune. ªi de oricare dintre coproprietari.

Partajul se poate face în natură, prin crearea unor loturi (dacă este posibil), prin atribuirea în întregime unuia dintre coproprietari (cu obligaţia de a plăti sulta) sau prin vînzarea bunului şi împărţirea preţului.

Partajul se poate realiza pe cale amiabilă (la notar) sau prin instanţă (dacă coproprietarii nu se înţeleg).
Nu exista nici o conventie. Exista doar o fraza in finalul actului de partaj voluntar in care este specificat faptul ca imobilul (casa) si cu terenul afferent de 1500mp raman in indiziune egala de 1/3 fiecaruia.
Partajul pe cale amiabila este de preferat, dar daca unul din fii deschide actiunea in instanta, fara sa ne anunte, vom primi citatie acasa de la judecatoria respectiva (intreb pentru ca nu locuim toti in aceiasi localitate) sau trebuie sa ne informeze cel care deschide actiunea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune ovi961 ovi961 O zi buna va doresc! Am o serie de intrbari referitoare la iesirea din indiviziune. Dar mai intii povestea pe scurt. Mama mea impreuna cu fratele ei au ... (vezi toată discuția)
Intrebare iesire din indiviziune costi.voicu costi.voicu Buna ziua, Daca pe un titlu de proprietate o casa + teren de 3000mp apar ca 2 mentiuni: una de 1500mp in care este inclusa si casa si una de 1500mp care ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am certificat de moștenitor eu și mătușa mea. ... Julia 555 Julia 555 Bună seara. Am certificat de moștenitor eu și mătușa mea. Ce trebuie sa fac dacă nu ne înțelegem ce vrem sa facem cu casa? Eu vreau sa o vând și ea ... (vezi toată discuția)