avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Practicant de arte martiale...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Practicant de arte martiale...

Buna ziua,

L-am batut pe unul... la o criza de nervi (el m-a provocat intr-un bar...)


Daca fac arte martiale, box, lupte libere se considera ca si cum as fi avut arma alba la mine? Este circumstanta agravanta sau ce, cum?


Am inteles ca e bai daca stiu sa ma bat...:((
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:40, 30 Noiembrie 2016
din text nu reiese ca ai fi legitimat la vreun club, lucru care ti-ar fi adus macar o sanctiune pentru comportament nesportiv. din punctul de vedere al codului penal practicarea de diverse activitati sportive nu tine loc de arme albe. tot din punctul de vedere al codului penal " a sti sa te bati " nu e un bai dar e un bai daca se lasa cu ingrijiri medicale.
Dacă puteți face dovada faptului că ați fost provocat, provocare ar putea fi reținută ca o circumstanță atenuantă.Iar practicarea artelor marțiale ca amator nici nu cred să fie luată în seamă de organele de up.Poate doar dacă sunteți un nume consacrat ,aveți vreo centură sau ceva care atestă recunoașterea aptitudinilor dvs. în artele marțiale.
Cel mai bine ar fi sa nu declarati ca sunteti sportiv...fata de nimeni.Aceasta este un punct slab impotriva dumneavoastra pentru ca ar fi trebuit sa stiti sa va controlati nervii.Instanta ar putea considera ca stiindu-va ca aveti muschii sunteti si doritor sa vi--i aratati si sa sariti la bataie. Sunt de acord cu parerea ca ar trebui sa cautati martori sau dovezi ca ati fost provocat si nu ca ati sarit la bataie la prima 'atatare' a celuilalt. Si pentru numele lui Dumnezeu ...daca tot stiti sa va bateti de ce nu sunteti mai calm??? Eu as fi nervoasa daca as sti ca celalalt m-ar putea bate .Dar cand stiu ca eu l-as putea omora dintr-un pumn, de ce sa risc????
Buna seara,

Din cele relatate, presupun ca si 'victima' stie ca faci sport, sau ca intr-un fel sau altul, asta poate sa iasa la iveala.

Daca da, nu ascunde, iti va fi mai rau cind se va afla.

In cazul tau, incearca sa demonstrezi ca ai fost provocat si ca eventual erai in legitima aparare, asa cum s-a spus anterior si mai ales, ca nu ai folosit mai multa forta decit era necesar.

Daca ai mers mai departe de a imobiliza adversarul, ai o problema. Si da, fiind practicant de astfel de sporturi, se considera ca esti 'calificat'. Nu sunt avocat, dar stiu ca asta este situatia. Probabil cineva mai calificat, ne poate da si o parere vizata.

Una e sa 'faci' fotbal, popice sau alte sporturi si alta, sa practici un astfel de sport. Cu atit mai mult cu cit din cite stiu, una din regulile de baza la aceste sporturi, este sa nu provoci si sa nu folosesti mai mult decit e cazul, daca nu ai alta alternative. Din ce spui, se pare ca l-ai 'linistit' bine pe adversar.

Si cum zice Shamy, un bun practicant a acestor sporturi, are o superioritate psihica, nu ar fi trebuit sa renunti la ea - sigur nu cunosc situatia concreta, dar ...
Ba cam este agravanta. Apoi, provocarea nu este sinonima cu atacul.Prin urmare, se considera ca ai intrunit elementele necesare infractiunii de lovire si alte violente.
Totusi sa stii ca ai la indemana medierea. Ai putea scapa.

Alte discuții în legătură

Sabie de samurai boancamaria boancamaria Buna ziua, Sunt legitimat la un club de arte martiale unde practic scrima japoneza. Pentru a aprofunda cele invatate la sala mi-am comandat o sabie de ... (vezi toată discuția)
Lovire in legitima aparare geludelagara geludelagara Buna ziua, acum cateva zile am fost la un bar cu mai multi prieteni, cu unul dintre acestia, care era langa mine, am avut cateva discutii in contradictoriu ... (vezi toată discuția)
Forma de organizare adecvata ges ges ges ges Ziua buna! Practicam o forma de arte martiale care nu are in Romania o federatie sau o forma de organizare. Am practicat ca o forma de activitate motrica de ... (vezi toată discuția)