avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare platitor de TVA

Bună ziua,

Vă scriu acest email în legătură cu o problemă pe care o întâmpin la un PFA.

Deţin un PFA neplătitor de TVA şi în momentul de faţă doresc să facturez într-o ţară din Uniunea Europeană.
Firma cărei îi facturez este şi ea neplătitoare de TVA în ţara respectivă.
Trebuie să mă înregistrez ca plătitor de TVA în România? sau pot să-i facturez fară TVA? având în vedere că ambele forme sunt neplătitoare de TVA.

Mulţumesc de răspuns.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 14:46, 13 Noiembrie 2013
Pentru prestari servicii in UE aveti obligatia sa va inscrieti in ROI si platitor de tva.Aici sunt 2 situatii-fie va inregistrati platitor de tva pentru operatiuni efectuate in tara si UE fie va inregistrati platitor de tva doar pentru operatiuni efectuate in UE.
Partenerul trebuie sa aiba un cod valid de tva,altfel veti fi nevoit sa-i facturati cu tva.
Deci nu se poate în nici un caz să facturez fără TVA?

Ce reprezintă acel cod valid de TVA dacă el acolo nu este plătitor de TVA?
Dacă are acel cod valid de TVA înseamnă că nu îi facturez cu TVA?

Unde pot afla mai multe informaţii despre acest subiect?
Partenerul are aceleasi obligatii ca si dvs.Nu o sa gasiti un material complet sau cel putin eu nu ma gasit unul.Puneti intrebari punctuale si o sa incercam sa va raspundem.Nu este o problema simpla deloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Factura emisa fara tva catre o societate care nu apare in vies gea1974 gea1974 Buna, Am o problema la care nu am reusit sa gasesc nicaieri raspunsul, stiu, legislatia e clara din acest punct de vedere dar ma intrebam daca cineva a mai ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)