avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsa teren agricol.... pe hartie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsa teren agricol.... pe hartie

Buna ziua!
Tatal meu a decedat cu f putin timp in urma si nemaiavand cine lucra terenul agricol, am vrut sa-l dam in arenda. De aici incep problemele. Exista un titlu de proprietate pe numele bunicii mele (decedata) cu 3,50 ha pentru cei sapte frati. Am luat copia titlului de proprietate si am mers la un frate de-al tatalui meu sa-mi zica ce parcele au ei ca sa stiu pe ce sa fac contractul de arenda. Surpriza.... parte din ei si-au facut titluri individuale, ceilalati nu, dar pamantul tatalui meu nu mai e .... pe hartie (s-a impartit intre ceilalti). In realitate el lucra 0.50 ha (pamant care nu se regaseste pe titlul respectiv, pt ca fratele are o asociatie agricola si chipurile ii dadea sa lucreze 0.50 ha unde avea nevoie tatal meu- floare, porumb etc) dar a platit impozit ani la rand pentru pamantul din titlu. Dupa mai multe discutii, mi-am dat seama ca nu pot rezolva nimic cu ei. Chiar nu stiu ce sa fac... Care ar fi primul pas pe care trebuie sa-l fac? Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate doar pe numele unui singur mostenitor slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o problema .Bunicii mei au decedat in 1986.In 1995 s-a luat pe legea 18/1991 6 ha de pamant unde este un titlu de proprietate unde apar cei ... (vezi toată discuția)
Mostenire+succesiune irimescu_mioara irimescu_mioara bunicul meu a avut 6 ha pamant din care la colectivizare a trecut 3,50ha pe rol tatalui meu. dupa revolutie cand s-au facut titlurile de proprietate tatal meu ... (vezi toată discuția)