avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ROI - contract de munca program de lucru 8 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ROI - contract de munca program de lucru 8 ore

Bun a ziua,
Am semnat Contract de munca nou, si programul de lucru este 8 ore / zi/ 40 ore saptamana, acum la fiecare rubrica unde s-ar specifica oarecum .. ceva legat de orele de munca se face referire lsi trimitere la ORE/ ROI = regulament intern ...

Problema e ca firma avizeaza zilele astea programul de functionare al magazinului si vor sa-l faca de 9 ore adica 8 ore munca si 1 ora pauza de masa.

Este corect sa procedeze asa din punct de vedere legal ?

In Contactul semnat nu am gasit pauza de masa sau 9 ore program.
asta ar mari programul de functionare cu 1 ora, adica de la 9 la 18:00

Fisa post, ROI nu am citit / studiat semnat inca ... abia m-am angajat de 3 saptamani.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
icoman, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 13 Noiembrie 2013
Da, este corect sa fie un program de 9 ore , 8 ore timp de munca si o ora pauza..

Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.
Multumesc.

Inca o intrebare legata de subiect:

Fiind momentan singur in magazin, pot inchide magazinul in acea ora si sa merg sa rezolv o problema personala daca este cazul ?
Se poate face asa ceva, sa se inchida magazinul pe durata pauzei de masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru corect Patience Patience Daca programul de lucru este intre orele 8-17 cu o ora pauza de masa, cum este corect a se inscrie in CIM la art H DURATA MUNCII: 8 ore sau 9 ore cu pauza de ... (vezi toată discuția)
Programul inegal de munca si plata pentru acesta RAMONARAMMY RAMONARAMMY Buna ziua ! Am si eu nevoie de niște informații pe care nu le găsesc nicăieri explicate concret. Se da următoarea situație: In CIM este specificat ... (vezi toată discuția)
Modificare timp efectiv de munca sweet_lorry sweet_lorry Buna dimineata si Hristos a Inviat! Dupa o foarte scurta vacanta de Paste, astazi, cand am venit la serviciu, am primit o veste nu foarte placuta! Iata ... (vezi toată discuția)