avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda la trecerea de nivel cu calea ferata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda la trecerea de nivel cu calea ferata

Astazi am primit o amenda la trecerea de nivel cu calea ferata si as vrea sa stiu daca are rost sa contestez întamplarea, si anume: în fata mea la trecerea de nivel cu calea ferată s-a oprit un autobuz dupa care m-am oprit și eu. M-am uitat spre stanga și spre dreapta iar in momentul când s-a pus în mișcare autobuzul am început să mă deplasez si eu, fără să mai opresc înca o data. Mentionez ca între trecerea de calea ferata și locul unde m-am oprit eu nu este mai mult de 50 de m, iar vizibilitatea e foarte buna, și nici nu am depășit indicatoarele de oprire . Politistul mi-a dat amenda din cauza că nu m-am oprit înca o dată. Pe aparatul radar întamplarea a fost inregistrata și pe înregistrare se vede clar ca m-am uitat și pe stanga și pe dreapta. Nu stiu cat de legal am primit această amendă. Vă rog dacă puteți să mă sfătuiți dacă am baza legală să depun contestație sau mai bine plătesc amenda.Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
tucsok, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:30, 14 Noiembrie 2013
Daca aveti motive intemeiate puteti contesta procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare.

Va sfatuiesc sa depuneti fotografii de la fata locului si o schema cu locul unde ati oprit.
Va bazati contestatia pe art. 138/2, ati oprit inaintea indicatorului iar vizibilitatea era maxima (o dovediti cu fotografiile), faceti un cadru mai larg stanga-dreapta.
Mersi, la fotografii nu m-am gandit, deoarece apartul radar m-a filmat. M-am uitat pe film și pe film se vede unde m-am oprit și că m-am asigurat. Nu știu ca probă o să ceară judecătorul înregistrarea sau nu? Astăzi am depus de dimineață contestația și am scris în contestație că fapta a fost înregistrată. Mai am o întrebare: Dacă nu o să căștig ce sumă trebuie să plătesc la amendă? Jumătatea sau întreaga sumă?
Amenda intreaga. 1/2 este valabil doar in cazul primelor 2 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctionare trecere la nivel cu calea ferata fara bariere dianaanton dianaanton Am fost sanctionata ca am oprit dincolo de indicator la trecerea la nivel cu cale ferata fara bariera cu 9 puncte amenda si suspendarea permisului pe 90 de ... (vezi toată discuția)
Trecerea la nivel cu calea ferata - conditii oprire obligatorie mariustec mariustec Buna seara..astazi am trecut peste calea ferata care era prevazuta cu semafor(culoare alba) dar fara bariere si am fost oprit de un domn politist de la ... (vezi toată discuția)
Circulati incet, ca altfel nu va nimereste trenul! ContSters184021 ContSters184021 RA OUG 195/2002 rep. Art. 123. – Conducătorul de vehicul [u]este obligat să circule[/u] cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în ... (vezi toată discuția)