avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neprezentare la proces ca parte vatamata fara pretentii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neprezentare la proces ca parte vatamata fara pretentii

Bună seara, am primit a doua citație în cadrul procesului cu furtul meu de portofel din incinta firmei unde lucrez. Citațiile nu au fost înmânate personal cu semnatură, adica pur și simplu le-am aflat în cutia poștală. Nu m-am prezentat la primul proces. Când am dat declarația la poliție, s-a specificat clar faptul că eu nu doresc nimic, nu am pretenții de la inculpat (pentru fond-furt calificat art. 209 C.p.) penal. Eu asta am explicat și dânșilor că nu doresc să fiu purtat la procese din lipsa colegilor care să mă înlocuiască,eu fiind singurul responsabil pe toată țara. Am pierdut banii furați, nu îmi mai permit să pierd și din salar pentru că eu trebuie să umblu după un terchea berchea (scuzați expresia). Din câte văd pe citație, eu nu înțeleg ceva, aceasta este prima întrebare. Citez ``Partea căreia, personal prin reprezentant sau apărător ales sau prin funcționarul sau persoana însărcinată cu primirea corespondenței, i s-a înmânat în mod legal citația pentru un termen de judecată nu mai este citată pentru termenele ulterioare chiar dacă ar lipsi la vreunul dintre aceste termene cu excepția situațiilor în care prezența acestora este obligatorie potrivit legii.`` La ce se referă? Și a doua întrebare, ce se poate întâmpla dacă eu consider aceste citații drept pierdute, nu am interfon la scara blocului având acces oricine, iar eu nu mă prezint. Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ionutmoisa82@yahoo.com , utilizator 21:14, 1 Octombrie 2018
Daca sant parte vaamara si nu vin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezenta obligatorie stefania_24 stefania_24 Buna ziua. As avea o intrebare. Am fost citata la un proces de santaj, insa acesta are loc in alt judet. in citatie este mentionat faptul ca persoana citata nu ... (vezi toată discuția)
Amenda juridica Bobek Bobek Buna ziua Am 33 de ani, lucrez la o companie de unde beneficiez de masina de servici. Intr-o noapte a fost fortata iala dar nu a disparut nimic. Am depus ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata furt din auto ionutz05cti ionutz05cti Buna seara! Incerc sa fiu cat mai concis, fara a omite ceva... In aprilie mi s-a spart , masina, mi s-a sustras detectorul radar, pe care la cateva zile l-am ... (vezi toată discuția)