Am 33 de ani, lucrez la o companie de unde beneficiez de masina de servici. Intr-o noapte a fost fortata iala dar nu a disparut nimic. Am depus plangere la politie in care am solicitat despagubiri in valoare de 400 ron contravaloarea reparatiilor.
Dupa putin timp au inceput sa vina citatiile, infractorul a fost prins si sa ma prezint ca parte civila. Nici nu stiu despre cine este vb, nici nu am vazut cum sa petrecut infractiunea. Nu m-am prezentat ca nu aveam ce sa spun sau sa marturisesc. Acum am primit o citatie prin care mi se comunica urmatoarele: - in caz ca nu ma prezint la instata voi fi sanctionat cu o amenda juridica, conf art.198 C.pr.pen.
Ce inseamna asta? Cat este valoarea? Din ce cauza trebuie sa-mi iau avocat intr-un proces in care este acuzata o persoana total necunoscuta?
Stai linistit! Este vorba despre o amenda judiciara si nu juridica! ;) Aceasta se aplica, in cadrul proceselor penale, de catre instanta de judecata, martorilor, interpretilor, expertilor, inculpatilor si altor participanti in proces, care nu ii indeplinesc dispozitiile, in vederea derularii normale a procesului aflat pe rol. In cazul persoanei vatamate ( care poate participa la proces in calitate de parte vatamata sau parte civila), amenda judiciara nu se aplica! Daca te-ai constituit parte civila in cursul urmaririi penale cu suma de 500 lei noi, instanta de judecata trebuie sa aiba in vedere declaratia pe care ai dat-o si care se afla in dosarul de urmarire penala. Chiar daca nu te prezinti la termenele de judecata! Atat ar mai trebui.. ca pagubitul sa fie si amendat! Ar fi de tot rasul! Angajarea unui avocat este facultativa, nu obligatorie! Prin citatie ti se aduce la cunostinta doar faptul ca iti poti angaja aparator! Si nu ca esti obligat!
S-auzim de bine! ;)
Eu repet ca nu trebuie sa stai linisit si sa nu te duci. O sa primesti amenda.
Inteleg ca masina nu este personala si este a firmei.
Probabil ca instanta vrea sa lamureasca asta.
Plangerea nu se poate retrage pentru ca inteleg ca este vorba de tentativa de furt.
In schimb puteti spune ca nu aveti nici un fel de pretentie de ordin financiar pentru oricum masina este a societatii nu a dvs.
Alte discuții în legătură
Amenda juridica
Bobek
Buna ziua
Am 33 de ani, lucrez la o companie de unde beneficiez de masina de servici. Intr-o noapte a fost fortata iala dar nu a disparut nimic. Am depus ... (vezi toată discuția)
Amenda juridica
Bobek
Buna ziua
Am 33 de ani, lucrez la o companie de unde beneficiez de masina de servici. Intr-o noapte a fost fortata iala dar nu a disparut nimic. Am depus ... (vezi toată discuția)