avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda juridica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda juridica

Buna ziua

Am 33 de ani, lucrez la o companie de unde beneficiez de masina de servici. Intr-o noapte a fost fortata iala dar nu a disparut nimic. Am depus plangere la politie in care am solicitat despagubiri in valoare de 400 ron contravaloarea reparatiilor.
Dupa putin timp au inceput sa vina citatiile, infractorul a fost prins si sa ma prezint ca parte civila. Nici nu stiu despre cine este vb, nici nu am vazut cum sa petrecut infractiunea. Nu m-am prezentat ca nu aveam ce sa spun sau sa marturisesc. Acum am primit o citatie prin care mi se comunica urmatoarele: - in caz ca nu ma prezint la instata voi fi sanctionat cu o amenda juridica, conf art.198 C.pr.pen.
Ce inseamna asta? Cat este valoarea? Din ce cauza trebuie sa-mi iau avocat intr-un proces in care este acuzata o persoana total necunoscuta?

Ce sa fac? Ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Bobek , utilizator 19:06, 6 Octombrie 2006
Ar trebui sa va prezentati in caz contrar veti fi amendat si adus cu mandat in fata instantei de judecata.
In instanta se va lua act daca va constituiti parte civila ,in cazul in care sunteti imputernicit de proprietar(firma).Nu vi se intampla nimic d-voastra daca va prezentati.
Va multumesc

Plangerea la politie am depus-o in numele meu. In citatii apar ca parte civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda juridica Bobek Bobek Buna ziua Am 33 de ani, lucrez la o companie de unde beneficiez de masina de servici. Intr-o noapte a fost fortata iala dar nu a disparut nimic. Am depus ... (vezi toată discuția)
Amenda juridica Bobek Bobek Buna ziua Am 33 de ani, lucrez la o companie de unde beneficiez de masina de servici. Intr-o noapte a fost fortata iala dar nu a disparut nimic. Am depus ... (vezi toată discuția)
Citatie,serviciul politiei rutiere luckas luckas am primit o citatie de la serviciul politiei rutiere an cutia postala cu un anumit termen de prezentare la dansii,eu ridicand citatia de la posta dupa termenul ... (vezi toată discuția)