avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scutire de la taxa de timbru in mod abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scutire de la taxa de timbru in mod abuziv

daca o persoana a fost scutita in mod abuziv, de la taxa de timbru, ce institutie ar trebui instiintata ?
Cel mai recent răspuns: ionutandrei1985 , utilizator 17:19, 16 Noiembrie 2013
Niciuna. Instanţa este suverană în aprecierea probelor care atestă îndeplinirea condiţiilor pentru acordarea ajutorului judiciar.

Dacă partea care a solicitat ajutorul a depus înscrisuri false, atunci puteţi sesiza parchetul.
Si instanta care a acordat scutirea poate reveni asupra deciziei. Sau dispune restituirea, fapt pe care instanta il face cunoscut celui caruia i-a acordat scutirea inca de la data acordarii ei.
Art 17 alin. 2 OUG 51/2008.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere ajutor public judiciar gabrielacristea gabrielacristea Buna ziua, pentru acordarea scutirii de la taxa de timbru judiciar instanta verifica veridicitatea declaratiilor facute? Daca scutirea este acordata pe baza ... (vezi toată discuția)
Esalonare taxa timbru pe 36 luni Cris1971 Cris1971 Buna ziua, va rog raspundeti-mi la urmatoarea intrebare: Se poate esalona taxa de timbru pentru mai mult de 24 luni? Eu stiam ca nu. Fostul meu sot, pt ca-si ... (vezi toată discuția)
Scutit taxa de timbru judiciar VikBemBem VikBemBem Buna ziua. Doresc sa fac un apel la o hotarare. Am fost scutit de taxa de timbru judiciar la prima judecata. Voi face cerere de scutire taxa timbru ... (vezi toată discuția)