avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Utilizare bun comun in perioada divortului, montare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Utilizare bun comun in perioada divortului, montare camere inregistrare audio-video

Buna seara!

Sunt in divort cu sotul meu, din iunie 2013. A avut loc doar un termen si urmeaza al doilea in decembrie. Locuim intr-o casa, proprietate comuna (achizitionata in timpul casatoriei). Astazi a montat camere audio-video de supraveghere, la interior si exterior, fara sa-mi solicite acordul. In plus, doreste sa monteze si in camerele fiecaruia dintre cei doi copii, minori. Este admisibil ceea ce face el?
Precizez ca lucreaza o luna plecat din tara, iar a doua luna alternativ este in concediu, acasa.

Multumesc!
sunt sigura ca avocatul dsv va va spune ce trebuie sa faceti la cazul in speta. noi nu cunosatem amanunte ca se ne putem pronunta. depinde de varsata copiilor si de de circumstante. de asemenea nu va opreste nimeni sa nu le demontati
Copiii au 12 ani si, respectiv, 8 ani. Locuim aici de 4 ani si nu a avut nici un incident cu vreun spargator. La ce circumstante va referiti?

Intrucat montajul inca are loc, pusesem intrebarea ca sa stiu daca ma pot opune sau daca firma de montaj ar trebui sa tina cont de faptul casuntem in divort.
Nu este admisibil ceea ce face.
Orice persoana are dreptul la intimitate. Pana una alta este si proprietatea dv.stra si puteti dispune cu privire la aceasta.
Nu se intampla nimic din punct de vedere legal daca le veti demonta. Singura problema o reprezinta sotul, daca este sau nu o persoana temperamentala, si daca este posibil ca gestul dv.stra sa il determine sa devina agresiv cu dv.stra sau copii.
Este temperamental, sa zicem. Considera ca toate bunurile ii apartin si ca ii vor ramane lui. Eu deja mi-am exprimat dezacordul cu privire la actiunea lui, dar asta nu l-a oprit. Deocamdatanu a montat direct in camerele copiilor, insa probabil ca o va face. Copiii si-au exprimat fata de mine sentimentul de nesiguranta si de disconfort creat. Si eu il consider ca un act de violare a intimitatii, avand in vedere ca urmeaza sa plece pentru o luna, iar noi ramanem acasa...Nu am vazut rostul acestei actiuni, decat controlul pe care l-a exercitat in ultima vreme si pe care acum il accentueaza, desi suntem in divort...
E dreptul lui sa puna camere ca e proprietatea sa. E dreptul dvs sa nu permiteti sau sa intrerupeti folosirea lor pt ca e si proprietatea dvs.
Daca dvs considerati ca e un abuz in ce ii priveste pe copii, adresati-va si DGASPC

Alte discuții în legătură

E legal sa se monteze camere video in timpul divortului? fanusteff fanusteff buna seara,,, as avea o intrebare daca nu va deranjeaja,,,,sunt in divort cu sotia ,,,dupa ce a cerut ordin de protectie care sa judecat si pe 21 iulie 2014 sa ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video, intrare in legalitate Eduard1 Eduard1 Buna ziua. As dorii daca ma puteti ajuta cu un model declaratie de acord . Locuiesc la casa ( sunt proprietar) si din cauza ca sunt plecat mai tot ... (vezi toată discuția)