avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... E legal sa se monteze camere video in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

E legal sa se monteze camere video in timpul divortului?

buna seara,,, as avea o intrebare daca nu va deranjeaja,,,,sunt in divort cu sotia ,,,dupa ce a cerut ordin de protectie care sa judecat si pe 21 iulie 2014 sa respins ,,, a luat copilul care pana atunci a stat cu mine la domiciliul nostru ea locuind la mama ei in aceasi curte mentionez ca casa este a ei dobandita inainte de casatorie,,dupa aceasta data a inceput si ea si soacra sa ma sicaneze ,,,sa ma injure ceva de genul nesimtitule cat mai stai in casa mea ,,,si altelew care nu se pot scrie ,,,mai nou pe 8 august 2014 cumnatul a montat o camera video si un proiector indreptat spre intrarea in domiciliul meu(al nostru) intrebarea e e legal sa faca asa ceva?cum sa procedez ca sa nu ma ami deranjeze pana la divort?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:51, 19 August 2014
Este greu de spus daca este legal.
Mie nu imi pare legal la o prima vedere.
Depinde si ce motive vrea sa invoce.

Practic va este violata cumva intimitatea.
Doar prin justitie cred ca veti rezolva in mod legal acest aspect.
Ar fi bine sa mergeti la avocat ca sa ii faca o somatie mai inainte de proces cu o motivare succinta in fapt si in drept.
problema e ca nu ea a a montat camera ci cumnatul,,,,care e deranjat ca a a luat o amenda pentru ca ma amenintat cu moartea si ca da cu masina peste mine si imi rupe picioarele
E casa lor, curtea lor.. dvs sunteti cam in plus, apoi nu va incurca, va poate ajuta daca se isca vreun scandal din pricina lor.
Vedeti-va de treaba , nu ii mai luati in seama, oricum veti fi nevoit sa va mutati curand.

Puteti sa va adresati instantei civile daca vreti sa va mai judecati pe inca o cauza
Art. 71

Dreptul la viaţa privată

(1) Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private.

(2) Nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni în viaţa intimă, personală sau de familie, nici în domiciliul, reşedinţa sau corespondenţa sa, fără consimţământul său ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
gi-jane2, moderator
fanusteff a scris:

problema e ca nu ea a a montat camera ci cumnatul,,,,care e deranjat ca a a luat o amenda pentru ca ma amenintat cu moartea si ca da cu masina peste mine si imi rupe picioarele

Si SRI daca monteaza o astfel de camera este la fel daca o depistati si nu exista motive temeinice...
Camera poate sa fie insa desfintata...
Mie imi pare simplu daca intelegeti ce v-am expus.
Daca nu ati inteles poate fi teribil de complicat...

Nu trebuie sa fie sotia cea care monteaza.
Ea poate ca ar fi avut mai mult drept daca ar fi facut-o insa cu precizarea sa fi avut motive temeinice care trebuie dovedite in instanta.

Nu conteaza cine a montat camera ci daca se incalca sau nu dreptul la viata privata, dreptul la intimitate si nu exista un interes legitim, un scop care sa legitimeze o incalcare de drepturi si libertati fundamentale.

Instanta poate admite sau respinge cererea in functie de argumentele partilor.
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
va multumesc pentru sfat ,,,sa inteleg ca ea neavand probe pt divort ,,,,cele care au fost expuse la ordinul de protectie care a fost respins ,,,,au fost eexpuse si la divort si acum incearca sa culeaga probe..... multumesc inca odata
sa a aveti o zi buna

Alte discuții în legătură

Utilizare bun comun in perioada divortului, montare camere inregistrare audio-video irinavasiliu irinavasiliu Buna seara! Sunt in divort cu sotul meu, din iunie 2013. A avut loc doar un termen si urmeaza al doilea in decembrie. Locuim intr-o casa, proprietate comuna ... (vezi toată discuția)
Partaj - divort chiken71 chiken71 Buna ziua, sunt casatorit de 11 ani, am un baiat de 9 ani . La momentul casatoriei, locuiam in casa soacrei mele care intre timp a decedat. Deci casa era a ... (vezi toată discuția)
Vecinul imi filmeaza copilul minor si sotia peste gard. buna ... iLL357 iLL357 Vecinul imi filmeaza copilul minor si sotia peste gard. Buna ziua, detin un teren imprejmuit cu gard de plasa de 2m si plasa de umbrire peste. Vecinul si-a ... (vezi toată discuția)