avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurator, plata incompleta despagubire
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurator, plata incompleta despagubire

In urma cu cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier, vina apartinand celuilalt conducator auto. Vinovatul e asigurat la un ASIGURATOR, dupa ce am completat toate foile,etc...au venit mi-au facut poze la masina, mi s-a spus ca pot sa-mi duc masina in orice service, ei urmand doar sa-mi dea banii pe reparatie.
Reparatia a costat 30 de mil, iar ei mi-au platit in cont doar 20, in cazul asta cum pot face sa-mi recuperez cei 10 milioane care in final i-am pus de la mine ?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
nucu$, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:00, 13 Noiembrie 2013
Buna seara,

In cazul in care asiguratorul nu a platit contravaloarea intregii reparatii suportate de dvs. trebuie ca in termen de 30 de zile de la data la care v-a depus banii in cont sa ii notificati obiectiunile pe care le aveti fata de cuantumul despagubirii.

Apoi, daca asiguratorul nu da curs solicitarii dvs. veti putea solicita instantei de judecata sa-l oblige in acest sens (eventual veti indrepta cererea de chemare in judecata si impotriva autorului prejudiciului).

Daca nu urmati procedura prealabila a notificarii, legea va prezuma ca fiind integral despagubit (art. 55 alin. 4 din Legea nr. 136/1995; text care se regaseste si in normele CSA).

Costi Boncu

In cazul in care, in perioada aceea, buletinul l-am declarat piedut si astfel n-am putut verifica contul, se poate face ceva ? Am depus actele la primarie si la politie cum ca mi-am pierdut buletinul, si treaba asta a durat mai mult timp.
Inainte de a repara masina, asiguratorul trebuia sa dea acceptul pentru devizul de reparatie.La dosar trebuia sa depuneti cererea de despagubire cu suma pretinsa de service pe baza de deviz/factura.Eventualele defectiuni suplimentare aparute dupa demontare, trebuiau reconstatate impreuna cu asiguratorul, etc.
Sunt multe detalii de procedura pe care nu le-ati relatat si care s-ar putea sa va ingreuneze recuperarea diferentei, asa ca procedura prealabila nu este justificata numai prin simplul fapt ca nu ati primit cat ati platit/comandat service-ului.
Autorul prejudiciului poate raspunde numai daca nu avea asigurare sau pentru eventuale daune produse cu intentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despãgubiri rca dianapanaite dianapanaite Pe un drum naţional din România am fost lovită din spate de un TIR care n-a reuşit să oprească la timp. După vizita la poliţie, şoferul TIR-ului a ... (vezi toată discuția)
Accident cu un polonez cu dauna totala prioan prioan acu o luna am avut un accident in iasi cu un autocar polonez care nu mi-a acordat prioritate intr-o intersectie. Am fost la politie, am aflat pana la urma ca ... (vezi toată discuția)
Raspuns accept plata grandanat grandanat Masina este reparata, iar service-ul asteapta acceptul asiguratorului cu privire la plata. In cat timp este obligat asiguratorul sa dea acest raspuns ? (vezi toată discuția)