Va cer ajutor intr-o problema... Am un spatiu comercial pe care l am inchiriat unei firme. Contractul e pe durata de 1 an, inregistrat la administratia financiara. Privitor la reziliere este stipulat ca se poate face de comun acord, sau unilateral cu un preaviz de 90 de zile, in caz contrar se platesc penalitati de x euro. Chiriasul a disparut din spatiu dupa 3 luni, lasandu mi datoriile la intretinere si lumina neplatite, plus ca nu m a instiintat. Banuiesc ca singura solutie este darea in judecata. Intrebarea este care sunt sansele de castig iar in caz de castigare a procesului cum se executa hotararea avand in vedere ca administratorul firmei am inteles ca a plecat in Italia (probabil nici sa nu ajunga la proces).
In asteptarea unui rapsuns din partea dvs. va doresc o zi minunata
Asa cum banuiti, va trebui sa il actionati in judecata, pentru a oblite obligarea chiriasului la plata penalitatilor si a celorlalte datorii, chirie scadenta, utilitati, etc, asa cum sunt ele prevazute in contractul de inchiriere. Chiar daca dministratorul este plecat, asta nu inseamna ca procesul nu se va judeca, daca chiriasul va fi legal citat. Probabil ca nu veti avea ce sa recuperati, daca firma nu are bunuri si nici nu mai are activitate, deci hotararea pe care o veti obtine nu va va ajuta prea mult. Succes!
Este adevarat ca trebuie sa introduceti o actiune in instanta pentru ca aceasta sa constate ca nu au fost indeplinite obligatiile contractuale de catre chiriasul dvs., ca acesta sa fie obligat la plata chiriei restante, utilitatilor si a penalitatilor. Chiar daca administratorul societatii respective a plecat in Italia, dvs va veti judeca in contradictoriu cu societatea care este reprezentata si de asociat sau asociati. Chiar daca administratorul este una si aceeasi persoana cu asociatul unic de exemplu, acest fapt nu inseamna ca nu va puteti judeca cu societatea. Sanse de castig aveti, dar in ceea ce priveste executarea hotararii este discutabil, in functie de mai multe elemente pe care dvs nu le-ati indicat. Bafta oricum!
Pe timpul judecatii procesului in pretentii puteti cere instantei infiintarea unui sechestru asiguratoriu pe bunuri sau instituirea popririi asiguratorii pe conturile societatii. Aceste masuri asiguratorii v-ar putea ajuta sa indisponibilizati niste bunuri existente ale societatii, astfel incat, in faza de executare a hotararii sa aveti ce sa executati.
Mult succes!