avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistent personal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistent personal

as vrea sa stiu daca domnul primar din orasul medgidia procedeaza legal ..sunt mama unei fetite cu dizabilitati incadrata cu garadul grav(1) cu asistent personal ....fiind angajata pana la data de 1 noiembrie de la aceasta data sunt data in somaj mentionez ca nu imi este acceptata nici cererea pentru a primi indemnizatia de handicap pentru fetita mea nu cumva domnul primar incalca legea 448/2006 ?si ce masuri legale se pot lua asupra dansului ....certificatul de incadrare in grad este si insotit de o hotarare emisa de protectia copilului
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:21, 19 Noiembrie 2013
Faceti o sesizare la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS) pe e-mail, la: anps@pretatiisociale.ro.
va multumesc din suflet pentru raspuns
MAI AM SI EU O INTREBARE CAT ESTE DE LEGAL SA NE CONCEDIEZE DIN FUNCTIA DE ASISTENT PERSONALI SI CAT ESTE DE LEGAL SA NU NE DEA INDEMNIZATIE DE HANDICAP ,SI CE SE INTAMPLA DACA NU AM VRUT SA SEMNEZ PREAVIZUL (NU AM PRIMIT INSCRIS NIMIC A FOST DOAR VERBAL) MAI PRIMESC SOMAJ?IN CAZ CA EU NU AM DREPTATE MULTUMESC ANTICIPAT ..POT SA II DAU IN JUDECATA?
1. Daca vi se da preaviz inseamna ca intentioneaza sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii ceea ce va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

2. Daca vi s-a dat preavizul verbal ce trebuia sa semnati?

3. - Preavizul se da in scris si in el scrie data cand incepe si cand se termina preavizul si data cu care veti fi concediata.
- Ar fi bine sa il primiti si sa aflati despre ce este vorba.

4. - Numai in baza preavizului nu puteti da in judecata pe angajator.
- Dvs. puteti contesta numai decizia de concediere, cand veti intra in posesia ei, la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.

5. Pentru indemnizatia de handicap v-am recomandat sa faceti sesizare la AMPIS, pe e-mail.
MULTUMESC DIN SUFLET !!!! AM FOST CHEMATA LA PRIMARIE SA SEMNEZ SI EU AM REFUZAT DECAI CE MA SFATUITI SA SEMNEZ ?SI APOI SA IAU MASURI?

Alte discuții în legătură

Asistent personal dat in somaj paraschivamateiu paraschivamateiu sunt mamica unui copil de 8 ani incadrat in gradul de handicap grav.il luna noiembrie pe data de 19 am fost data in somaj si beneficiez de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Concediere - asistent persoana cu handicap grav mihail70 mihail70 Buna ziua ! Sunt angajat de 1 luna ca asistent la o persoana cu handicap grav si primarul localitatii m-a anuntat ca din motive financiare este nevoit sa ma ... (vezi toată discuția)
Somaj sau concediu crestere copil danapauss danapauss am o fetita cu handicap grad 1,sunt asistent personal,am nascut in septembrie un baietel si am optat sa raman angajata si sa primesc stimulentul de ... (vezi toată discuția)