Buna seara!
Sunt in divort cu sotul meu (nu avem inca primul termen si suntem casatoriti din 2010, iar in urma casatoriei a rezultat un copil minor). Acesta a infiintat o intreprindere individuala in timpul casatoriei care a avut pana in martie a.c. sediul la domiciliul bunicilor mei cu contract de comodat, apoi a schimbat sediul la resedinta tatalui sau. Cu aceasta I.I. a accesat un proiect prin fonduri europene, in urma caruia a reusit sa-si cumpere utilaje in valoare de aprox. 140.000 eur (cota lui parte este de 30%, 70% fiind rambursate de U. E.).
De asemenea am cunostinta ca doreste sa achizitioneze un autoturism tot pe I.I. pana nu se va finaliza divortul.
Doresc sa stiu daca in cazul partajului aceste bunuri vor fi luate in considerare.
Da, bunurile sunt pe firma, dar pentru cota parte a sa (cei 30%) a fost nevoit sa faca un imprumut bancar la care am calitatea de "GARANT REAL/AVALIST "
Acele bunuri nu sunt comune, sunt ale intreprinderii. Daca nu va mai plati, intr-adevar puteti fi dvs executate silit, iar dvs va puteti indrepta impotriva lui.. probabil degeaba ca n-o sa aveti ce-i lua.