avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Buna ziua ,
Am fost convocat verbal de conducerea companiei referitor la activitatea mea in firma , nimic neobisnuit , dar dupa 4 zile am aflat tot verbal ca sunt cercetat disciplinar si suspendat din functie pe perioada cercetarilor . Nu am primit nicio hartie oficiala din partea companiei in care sa precizeze ca sunt cercetat si motivele acestei anchete . Avand in vedere aceste aspecte se poate anula cercetarea pentru ca eu nu am luat la cunostinta in scris despre aceasta cercetare si motivele ei ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 15 Noiembrie 2013
Kinderrr a scris:

Buna ziua ,
Am fost convocat verbal de conducerea companiei referitor la activitatea mea in firma , nimic neobisnuit , dar dupa 4 zile am aflat tot verbal ca sunt cercetat disciplinar si suspendat din functie pe perioada cercetarilor . Nu am primit nicio hartie oficiala din partea companiei in care sa precizeze ca sunt cercetat si motivele acestei anchete . Avand in vedere aceste aspecte se poate anula cercetarea pentru ca eu nu am luat la cunostinta in scris despre aceasta cercetare si motivele ei ?

Poate este doar un zvon. Daca nu, este valabil "Codul muncii"in vigoare...vezi TITLUL XII: Jurisdictia muncii.
1. In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.

Asadar, convocarea verbala este exclusa de legiuitor.

2. Nerespectarea procedurii legale privind cercetarea disciplinara poate avea ca efect anularea deciziei de sanctionare.
Nu este un zvon avand in vedere ca sunt suspendat pana la finalizarea cercetarilor ( nu imi pot exercita functia deoarece a fost blocat sistemul informatic )
Daca se anuleaza sactiunea avand in vedere ca procedura nu a fost legala , adica nu am fost convocat in scris .. Se poate incepe o alta cercetare " legala " ?
Se poate incepe o noua cercetare disciplinara, dar pentru alta abatere disciplinara savarsita.

Alte discuții în legătură

Convocare cercetare disciplinara dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Avand in vedere prevederile art. 251 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii care stipuleaza faptul ca in vederea desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim Ramona1982 Ramona1982 o persoana plecata timp de 30 de zile in delagatie (trimisa de sef) poate fi data afara daca ea nu a mai venit la serviciu dupa acele 30 de zile? lipseste de 2 ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara deathkiss deathkiss Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la convocarea disciplinara. Care este termenul minim al unei convocari disciplinare?Este cumva 5 zile lucratoare ... (vezi toată discuția)