avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare cheltuieli termoizolare bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare cheltuieli termoizolare bloc

Blocul nostru a fost termoizolat recent (termoizolatie, geamuri termopan, etc.)
Printr-o hot. a Consiliului local, s-a aprobat, citez "preluarea integrala de catre Primarie, a cheltuielilor de interventie....".
Exista o parte a locatarilor care aveau montate geamuri termpopan, care deci au cheltuit din banii proprii pentru aceasta lucrare de termoizolatie, preluata acum integral de Primarie.
Altii, care nu avea geamuri termopan, au beneficiat de fondurile respective.
Fondurile pentru geamuri termopan, erau prevazute in proiect, pentru intreg blocul.

Intrebare: intrucat hot. Consiliului local prevede preluarea integrala a cheltuielilor respective, este indreptuita legal solicitarea celor care au cheltuit din banii lor, sa beneficieze de aceasta hotarare, prin urmare sa solicite sumele prevazute in devizul lucrarii, pentru montarea geamurilor termopan?
Daca da (sau nu), care ar fi incadrarea juridica?

As dori parerea unui jurist, avocat, cu care, eventual ar urma sa colaboram ulterior.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
elenamarta, utilizator
Cel mai recent răspuns: elenamarta , utilizator 18:39, 14 Noiembrie 2013
elenamarta a scris:

Fondurile pentru geamuri termopan, erau prevazute in proiect, pentru intreg blocul.

Complet eronat.Este un proiect energetic si nu de arhitectura. Proiectul se face in urma expertizarii cladirii. In baza expertizei rezulta costurile (adica ce geamuri,usi ,acoperisuri trebuiesc inlocuite,reparate etc.). Treburi ingineresti.
Daca doriti neapart puteti cauta un avocat sa ii dati in judecata pentru costurile umflate dar bani inapoi pe termopane nu exista absolut niciun temei legal.
Imi pare rau, dar inainte sa fiti atat de categoric(a), e bine sa fiti in cunostinta de cauza, sau mai bine zis de cum se procedeaza practic.
Despre expertize nu mai vorbesc, fiindca nu s-au facut.
Vorbesc despre geamuri: cand a inceput lucrarea, a venit un maistru si a intrebat din usa in usa, cine doreste sa isi puna geamuri termopan, sau mai corect, cine nu are.
Proiectul este facut evident din birou, iar cu ce este in plus, nu stim ce se va intampla, dar se poate presupune.

In plus de asta, blocul era termoizolat, dar cu 5 cm, lucrarea a fost demolata, fara vreo autorizatie de demolare, aruncata la gunoi, desi exista si o solutie tehnica de adugare de polistiren peste o lucrare existenta (daca mai era nevoie, fiindca nu s-a facut auditul energetic).
Sunt mai multe nereguli, mie mi se pare de ordin juridic, dar eu m-am referit doar la aspectul recuperarii cheltuielilor pentru geamuri termopan, fiindca s-a creat o discriminare intre locatari.

Problema este ca primariile sunt mandatate sa aleaga si proiectantul sa avizeze proiectul, sa dea autorizasti de constructie, sa aleaga constructorul sa receptineze lucrarea.
Totul din bani publici...

Poate astfel veti fi mai in tema cum se petrec lucrurile "pe teren".
Iadul e pavat cu detalii.

(De aceea am dorit raspuns de la un jurist sau avocat- situatia e mai complexa sau mai ...complicata.).

O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare contract termoizolatie, fara expertizele legale elenamarta elenamarta La blocul nostru a inceput termoizolarea cu fonduri 100% de la primarie. Blocul era deja termoizolat si cu termopane, dar cu o grosime de 5 cm, in timp ce acum ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc, schimbare termopane R_Ela R_Ela Care este legislatia prin care primaria obliga locatarii sa schimbe termopanele deja puse cu altele(puse de primarie), odata cu reabilitarea blocului? Fiecare ... (vezi toată discuția)
Abuzul presendintelui de asociatie de proprietari vinti vinti in blocul de 10 etaje unde locuiesc s-au termoizolat peretii laterali de nord si de sud (???):O si am solicitat sa se termoizoleze si peretele din scara din ... (vezi toată discuția)